Drum judetean blocat de localnicii din Liteni, nemultumiti ca nu au acces auto peste raul Suceava


Intră acum și în grupul de

florin sinescu

În semn de nemulţumire că podul peste râul Suceava între Liteni şi Roşcani, afectat de inundaţii în urmă cu trei ani, nu a fost încă finalizat şi nu pot circula, două sute de persoane din localitatea Liteni au blocat, joi, drumul judeţean 208 A Suceava-Dolhasca.

Prezent în zonă pentru a discuta cu localnicii despre problemele lor, prefectul Florin Sinescu a explicat că oamenii sunt nemulţumiţi că nu au acces auto peste râul Suceava. Reprezentantul Guvernului în teritoriu a arătat că o variantă ocolitoare amenajată provizoriu în amonte de podul respectiv a fost afectată de debitul crescut al râului Suceava şi a menţionat că săptămâna viitoare se va interveni la această variantă pentru a putea fi repusă în funcţiune pentru autovehicule cu masa de sub 3,5 tone.

Sinescu a subliniat că pietonal există soluţie de trecere peste râul Suceava, dar că problema este traficul auto. Prefectul a mai spus că a discutat cu firma de construcţii care lucrează la podul afectat de inundaţii care i-a dat asigurări că lucrările vor fi finalizate în luna iunie. El a arătat că firma de construcţii a sesizat că există o problemă de execuţie şi că va trebui ca proiectantul să găsească soluţia tehnică.

Până în prezent, din suma totală de 3,15 milioane de lei cât costă refacerea podului s-au achitat 1,3 milioane de lei, iar 60 la sută din lucrare este executată. Sinescu a menţionat că protestul s-a încheiat fără incidente.


Intră acum și în grupul de