Centrul de Informare Europe Direct “Bucovina”, inaugurat la Suceava


Intră acum și în grupul de

lansarea Centrului Europe Direct la Suceava

Comunicat de presă

În data de 14 martie 2013, a avut loc lansarea oficială a Centrului de Informare Europe Direct – “Bucovina” Suceava. Invitaţii au participat la o prezentare a obiectivelor şi misiunii Centrului, precum şi la discuţiile privind acţiunile desfăşurate şi cele prevăzute a se realiza până la sfârşitul anului 2013.

La acest eveniment au participat peste 50 de persoane, reprezentanţi ai presei sucevene, ai Consulatului General al României la Cernăuţi, ai instituţiilor publice (Consiliul Judeţean Suceava, Agentia pentru Protecţia Mediului, Direcţia de Sănătate Publică, Primăria municipiului Suceava), ai mediului de afaceri, învăţământului preuniversitar şi universitar (şcoli, colegii, universitatea “Ştefan cel Mare” Suceava), ai organizaţiilor neguvernamentale (Biroul Regional de Cooperare Transfrontalieră Suceava, Patronatul IMM-urilor din judeţul Suceava, Federaţia Patronală IMM). Au mai fost prezenţi elevi şi studenţi, voluntari ai Asociaţiei GEC Bucovina.

Participanţii şi-au afirmat interesul pentru activităţile Centrului, exprimându-şi dorinţa de a primi în mod curent informaţiile transmise prin reţeaua Centrelor de Informare Europe Direct, dar şi prin mijloacele de comunicare socială. Totodată, şi-au exprimat mulţumirea că în municipiul Suceava există un cadru organizat prin care cetăţenii pot comunica şi  intra în dialog cu reţeaua Europe Direct şi instituţiile Uniunii Europene.

Numele oficial al centrului este Centrul de Informare EUROPE DIRECT – „Bucovina” Suceava. Noul Centru EUROPE DIRECT se defineşte ca un punct de contact local pentru toate instituțiile Uniunii Europene, completând și susţinând activitatea Reprezentanței Comisiei Europene și a Birourilor de Informare ale Parlamentului European la nivel local și regional.

Misiunea Centrului este de a oferi informații și răspunsuri la întrebări privind Uniunea Europeană, drepturile cetățenilor în general şi ale tinerilor, libera circulaţie a persoanelor şi mărfurilor, legislația europeană şi naţională, politicile publice, programele și oportunitățile de finanțare, prioritățile Uniunii Europene (între care, strategia de creștere economică „Europa 2020”). De asemenea, misiunea Centrului de informare este de a promova cetățenia participativă şi stimularea dezbaterii publice, prin intermediul instrumentelor specifice de comunicare (site internet, mijloace de comunicare sociale, publicații, comunicate de presă etc.) și prin interacțiunea cu cei interesaţi, multiplicatori și presă la nivel local și regional.

Centrul de Informare EUROPE DIRECT – „Bucovina” Suceava este un proiect finanţat de Comisia Europeană. Datele de contact ale Centrului  de Informare EUROPE DIRECT – „Bucovina” sunt: Suceava, str. Nicolae Bălcescu, nr.1, tel/fax. 0230/523810, fax. 0230/523810, e-mail: [email protected].

Angela Ioanovici, coordonator


Intră acum și în grupul de