Primarul Lungu: ” Ne dorim sa infiintam o societate de transport metropolitan” (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Autobuz

Primarul Sucevei, a declarat, miercuri, că situaţia conflictuală cu firma Transport Auto SA (TASA) Suceava a ajuns în faza de executare silită, firma locală de transport public urmând să fie evacuată din spaţiile pe care le foloseşte. Edilul-şef a ţinut să reamintească însă că TPL este proprietarul terenurilor pe care sunt clădirile şi platforma betonată a TASA şi a arătat că a discutat cu reprezentanţii holdingului Altassib pentru a se ajunge la o înţelegere, dar că, mai întâi, va trebui să fie achitată suma de 318.000 de euro, stabilită de instanţă, drept chirie pentru folosirea respectivelor clădiri.

Primarul a spus că situaţia patrimonială va trebui clarificată, iar Primăria va face o ofertă holdingului Atlassib pentru a face o împărţire a clădirilor şi terenurilor, astfel încât TPL să intre în posesia unor clădiri ale TASA, care să primească în schimb terenul de sub celelalte clădiri. „Vrem să facem această clarificare, să împărţim curtea, pentru că ne dorim să înfiinţăm o societate de transport metropolitan, să accesăm fonduri europene şi trebuie să fim proprietari pe clădiri. Dacă nu ajungem la o înţelegere va trebui să construim un alt sediu într-o altă zonă, ceea ce reprezintă costuri mai mari”, a spus primarul.

Actuala societate de transport public local din Suceava, TPL SA, funcţionează în aceeaşi locaţie în care a activat fosta societate de transport local, TPS Suceava, care a intrat în faliment, iar clădirile fostei societăţi, inclusiv platforma betonată din incinta unităţii, au fost vândute în 2005, prin Direcţia Finanţelor Publice Suceava, firmei  Transport Auto SA (TASA) Suceava.

Societatea de transport public local din Suceava avut un contract de închiriere a spaţiului aparţinând TASA, care însă nu a mai fost înnoit şi a expirat, motiv pentru care, la începutul anului 2006,  conducerea TASA nu a mai permis accesul în autobază a autovehiculelor aparţinând Consiliului Local Suceava. Ulterior, prin instanţă, TASA a fost somată să se abţină de la orice acţiune care ar duce la împiedicarea funcţionării serviciului public de transport local de călători. Totodată, instanţa a obligat TASA Suceava  să procedeze la restabilirea situaţiei anterioare şi să permită TPL accesul şi folosinţa bunurilor proprii. Tot prin instanţă TASA Suceava a obţinut dreptul să folosească cele zece clădiri cumpărate.


Intră acum și în grupul de