Un padurar a murit inecat in Siret dupa o tentativa de trecere a râului

Un pădurar de la Ocolul Silvic Dolhasca a murit vineri, după ce a încercat să treacă, cu un autoturism de teren, râul Siret printr-un vad, în zona localităţii Vercicani.

Tristul eveniment a avut loc in momentul in care pădurarul a incercat sa traverseze râul Siret, mașina sa fiind luată de apele foarte mari.

 

Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Suceava, Ionuţ Epureanu, un bărbat în vârstă de 35 de ani, din localitatea suceveană Dolheşti, pădurar la Ocolul Silvic Dolhasca, se afla, vineri după-amiază, în zona localităţii sucevene Vercicani,  împreună cu alţi angajaţi, la plantat salcâmi pe ambele maluri ale râului Siret.

Epureanu a spus că, la un moment dat, bărbatul, care conducea un autoturism de teren,  a încercat să treacă de pe un mal pe altul, pe o limbă de pământ, dar a fost luat de apă.
Lt. Marian Ruscan din cadrul Compartimentului Informare şi Relaţii Publice al ISU Suceava a declarat  că în zona respectivă s-au deplasat un echipaj SMURD şi un autocamion cu barcă şi scafandri ai ISU Suceava.
El a precizat că scafandrii au reuşit să scoată cadavrul bărbatului din autoturismul aflat în albia râului Siret.