Trei bucuresteni prinsi la Vicov cu tigări de contrabanda de 1 miliard de lei vechi (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

 Poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Rădăuţi – I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei au întocmit dosare penale pe numele a trei bucureşteni care transportau cu o autoutilitară 15.500 pachete cu ţigări cu timbru ucrainean, în valoare de peste 124.000 lei, provenite din contrabandă. Întreaga cantitate de ţigări şi autoutilitara au fost ridicate în vederea confiscării.

Potrivit Serviciului Poliţiei de Frontieră Suceava, marţi dimineaţă, în jurul orei 07.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului PF Rădăuţi, în cadrul unei acţiuni specifice, au oprit pentru control, pe raza localităţii Vicovu de Jos, jud. Suceava, o autoutilitara marca Peugeot Boxer, înmatriculată in București. La volanul microbuzului se afla Marius H., de 30 ani din municipiul Bucureşti, iar în calitate de pasager Cosmin C, de 30 ani, tot din municipiul Bucureşti. Totodată, s-a stabilit că autoutilitara aparţine unei societăţi comerciale, iar utilizator pe bază de procură este un alt bărbat  din Bucureşti, Ionuţ C, în vârstă de 32 ani.

„Existând suspiciuni că cei în cauza transportă ţigări de provenienţă ucraineană, s-a luat măsura conducerii persoanelor şi a autoturismului la sediul poliţiei de frontieră din Vicovu de Sus, în vederea efectuării verificărilor specifice. In urma unui control amănunţit, poliţiştii de frontiera au descoperit, in microbuz, 31 de colete ce conţineau 15.500 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 124.000 lei.

Cei in cauza au declarat poliţiştilor de frontiera ca au găsit ţigările abandonate pe un drum lăturalnic. Drept urmare, Cosmin C. şi Marius H. sunt cercetaţi de către poliţiştii de frontieră pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă în formă agravantă, iar Ionuţ C., pentru complicitate la contrabandă. Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar autoutilitara în valoare de 13.200 lei a fost indisponibilizată la sediul poliţiei de frontieră Vicovu de Sus, până la finalizarea cercetărilor”, precizează sursa citată.


Intră acum și în grupul de