Acasă Actualitate Amenzi usturatoare pentru comerciantii de produse alimentare, inainte de Paste

Amenzi usturatoare pentru comerciantii de produse alimentare, inainte de Paste


Intră acum și în grupul de



Promotie

                   Comisariatul Judetean pentru Protectia Consumatorilor Suceava a desfasurat, in perioada 15-24 aprilie 2013, controale ce au vizat respectarea prevederilor legale, conformitatea si modul de etichetare, prezentare, publicitate si comercializare a produselor alimentare specifice sarbatorilor pascale, informeaza intr-un comunicat de presa, seful CJPC Suceava, Vasile Latis. Potrivit acestuia, au fost verificati 45 de operatori economici, fiind controlate 13.646 kg de produse. La 38 dintre operatori s-au constatat abateri, cantitatea de produse găsită în neregulă fiind de 1.289 kg.  Latis a precizat că au fost depistate produse cu o greutate mai mica decat cea declarata de producator, reetichetarea cu o greutate mai mare decat cea inscrisa de producator, produse expirate, produse din carne neetichetate, etichete fara traducere in limba romana, preturi neafisate.

 

Valoarea totala a amenzilor aplicate a fost de 28.400 lei, fiind oprite de la comercializare produse in valoare de 1.694 lei. „La produsele de post au fost verificati 44 de operatori economici, constatandu-se abateri la toti. Valoarea amenzilor aplicate a fost de 25.800 lei, oprindu-se de la comercializare 181 kg produse in valoare de 4.511 lei. Principalele abateri constatate au fost: lipsa etichetei cu elementele de identificare si caracterizare, promotia aplicata gresit, lipsa preturilor”, explică Latis.

 

Totodată, el mai menţionează că la comercializarea pestelui si a conservelor din peste, au fost verificati 10 agenti economici, fiind controlata o cantitate de 837 kg. „Au fost constatate abateri la toti agentii economici, cantitatea cu abateri fiind de 216 kg, iar valoarea totala a amenzilor ridicandu-se la 7.600 lei”, a precizat şeful CJPC Suceava.

 

 

                                             


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version