Suceveanca de 64 de ani, inselata prin telefon cu 2.000 de euro


Intră acum și în grupul de

O suceveancă în vârstă de 64 de ani, a declarat că în cursul zilei de joi a fost contactată telefonic de o persoană necunoscută, care s-a recomandat a fi avocat şi sub pretextul că fiul ei a accidentat o persoană, a înşelat-o cu suma de 2.076 euro.

Potrivit Poliţiei Judeţene Suceava, femeia a fost sunată pe telefonul fix de o persoană de sex masculin, care s-a recomandat a fi avocat şi i-a spus că fiul ei a accidentat o persoană, căreia i-a produs mai multe răni.

În momentul în care aceasta a cerut să vorbească cu fiul ei, i s-a spus la telefon că este în anchetă solicitându-i numărul de pe telefonul mobil, lucru pe care aceasta l-a făcut. Imediat a fost sunată  din nou de persoana care s-a recomandat a fi avocat, care i-a solicitat să păstreze discreţia şi să trimită suma de 2.000 euro printr-un serviciu de transfer de bani pentru a ajunge la o înţelegere cu familia persoanei accidentate şi să nu închidă telefonul până la finalizarea transferului.

Femeia a trimis suma de 2.000 euro, achitând totodată şi un comision de 76 euro, comunicând totodată persoanei de la telefon codul de ridicare a banilor.

Poliţiştii fac investigaţii pentru identificarea autorului înşelăciunii, dar avertizează sucevenii că  plata unor sume de bani către părţile vătămate în cazul unor infracţiuni nu exonerează de răspundere penală pe autorul de infracţiune, astfel de practici fiind doar metode de înşelare a persoanelor.


Intră acum și în grupul de