Padure in flacari, in apropierea Rezervatiei Călimani (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

UPDATE 16.30:

Şeful ISU Suceava, col Ion Burlui,  a survolat zona afectată de incendiu cu un elicopter, şi a declarat că incendiul este „urât” şi se manifestă pe versantul de sud care este accidentat. El a menţionat că focul se propagă necontrolat spre adâncimea pădurii, dar că se propagă şi ascuns, fiind cuprinse de flăcări aproximativ 15 hectare de vegetaţie forestieră. Burlui a mai declarat că toate subunităţile de pompieri militari din judeţul Suceava şi un echipaj de pompieri din Prundul Bârgăului din judeţul Bistriţa Năsăud, acţionează în zonă pentru lichidarea incendiului.

El a arătat că mai intervin zeci de silvicultori şi echipaje de pompieri voluntari. „Sunt aproximativ 250 de oameni care acţionează acum”, a spus şeful ISU Suceava. Burlui a subliniat că intervenţia este foarte dificilă în condiţiile în care în zonă nu există sursă de apă şi că pentru stingerea incendiului se folosesc lopeţi, topoare şi drujbe.

………………………………………………………………………………………………………..

Un incendiu a izbucnit într-o zonă de exploatare forestieră şi de pădure de regenerare a Ocolului Silvic Privat Tihuţa – Colibiţa din Bistriţa Năsăud,  din comuna suceveană Poiana Stampei, unde, în urmă cu o săptămână, a mai fost înregistrat un astfel de incendiu, dar pe alte parcele.

Potrivit comandantului ISU Suceava, col. Ion Burlui, incendiul a izbucnit joi, dar reprezentanţii ocolului silvic l-au anunţat abia vineri, după ce au constatat că nu pot să-l stingă. Burlui a mai spus că vântul bate cu putere, iar incendiul a ieşit din zona de regenerare şi de exploatare forestieră şi a intrat în pădure şi a cuprins coroanele arborilor. Şeful ISU Suceava a menţionat că incendiul este foarte aproape de Rezervaţia Naturală Călimani.

El a arătat că a solicitat intervenţia unui elicopter pentru a se vedea cum se deplasează incendiul pentru a fi dispuse măsuri pentru stingerea focului. Burlui a subliniat că accesul în zonă este dificil, se poate face doar pe jos şi în zonă nu sunt surse de apă.

Şeful ISU Suceava a mai declarat că, în prezent, în zonă acţionează 150 de persoane pentru stingerea focului, cu diverse unelte, iar pentru lichidarea incendiului urmează să se concentreze forţe din Suceava şi Bistriţa Năsăud. „Vom încerca să lichidăm incendiul în cursul zilei de azi. Vor fi concentrate forţe din Suceava şi Bistriţa, aproximativ trei sute-patru sute de persoane”, a spus Burlui.

În urmă cu o săptămână, un incendiu a afectat în aceeaşi zonă patru hectare de plantaţie de puieţi şi şase hectare de exploatare forestieră, pentru stingerea focului intervenind peste o sută de persoane.


Intră acum și în grupul de