Circa 90 de pompieri angrenati in stingerea unui incendiu de vegetatie uscata, la Saru Dornei (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

incendiu vegetatie stuf 2

Zeci de pompieri sunt angrenaţi în stingerea unui incendiu de vegetaţie uscată, izbucnit joi seara în satul Gura Haitii din comuna suceveană Şaru Dornei.

Conform informaţiilor oferite de purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, lt. Marian Ruscan, focul a izbucnit, joi, pe o suprafaţă de aproximativ patru hectare de vegetaţie uscată, iar din cauza vântului puternic s-a extins pe o suprafaţă de încă trei hectare, afectând, pe vegetaţia uscată, litiera şi pădurea din apropiere. El a arătat că zona este greu accesibilă pentru autospecialele cu apă, motiv pentru care s-a făcut un releu cu motopompe pentru a se transporta apa în zonă. Ruscan a menţionat că în cursul zilei de joi, pentru stingerea focului au intervenit pompieri din Vatra Dornei şi Câmpulung Moldovenesc precum şi voluntari din Şaru Dornei şi lucrători silvici.

De vineri dimineaţa, în zonă au fost mobilizaţi 88 de pompieri militari din detaşamentele Suceava, Fălticeni, Câmpulung Moldovenesc şi Vatra Dornei şi de la Garda de Intervenţie Gura Humorului, care depun eforturi pentru lichidarea incendiului.  Totodată, în zonă acţionează şi 60 de lucrători silvici.

Zona unde s-a produs acest incendiu este proprietate privată, dar administrată de Direcţia Silvică Suceava.


Intră acum și în grupul de