350 de medici vor participa la Zilele Medicale ale Sucevei. Vezi despre ce va vorbi Vasile Astarastoae


Intră acum și în grupul de

Irina Badrajan

A doua ediţie a Zilelor Medicale ale Sucevei care se va desfăşura, în perioada 16-19 mai, având ca temă “Urgenţele medico-chirurgicale, activitate de bază în tehnica medicală. Actualităţi medicale”, vor participa 350 de medici din toate specialităţile, medici de familie din judeţul Suceava şi din alte judeţe, precum şi personalităţi ale lumii medicale din România, a declarat luni, secretarul general al Colegiului Judeţean al Medicilor Suceava, dr. Irina Badrajan.

Potrivit ei, în cadrul acestei manifestări vor fi sesiuni de comunicări, o conferinţă cu tema “Relaţia medic pacient în România. Nevoia de schimbare” ce va fi susţinută de preşedintele Colegiului Medicilor din România, prof.univ.dr. Vasile Astărăstoae. Badrajan a explicat că problematica urgenţelor medico-chirurgicale este una de actualitate subliniind necesitatea întăririi sectorului de preluare şi primire a urgenţelor, precum şi a SMURD şi SAJ Suceava.

Medicul urgentist sucevean Tiberius Brădăţan a declarat că în cadrul Zilelor Medicale ale Sucevei va avea loc o prezentare a tehnicii de luptă din dotarea SMURD Suceava, respectiv o ambulanţa de tip C ce va fi operaţională în curând, o maşină de decontaminare chimică şi nucleară, dar vor fi şi câteva demostraţii de resuscitare pe manechinele de resuscitare ale SMURD Suceava. El a spus că atât participanţii la manifestare, cât şi sucevenii vor avea posibilitatea să vadă cât de complexe sunt aceste echipamente din dotarea SMURD Suceava.


Intră acum și în grupul de