In trei zile – amenzi de 130.000 de lei pentru infracţiuni silvice


Intră acum și în grupul de

Poliţiştii suceveni au reusit o performanță spectaculoasa in week-wnd-ul care s-a incheiat aplicând, în ultimele trei zile, amenzi în valoare de aproape 130.000 lei şi totodata au confiscat 166 metri cubi de material lemnos.

Acestea sau intamplat în urma unor acţiuni pentru prevenirea şi combaterea tăierilor ilegale de arbori, a furtului, prelucrării, transportului şi comercializării materialului lemnos.

Potrivit unui comunicat al IPJ Suceava, poliţiştii din cadrul Biroului de Combatere a Delictelor Silvice precum şi cei de la Poliţiile municipale şi orăşeneşti au efectuat un număr de 493 de controale la instalaţii de debitat material lemnos, în fondul forestier şi la transportul de material lemnos.

În urma acestei acţiuni au fost constatate nouă infracţiuni şi aplicate 380 de amenzi contravenţionale în valoare de 128.496 lei şi s-au confiscat 166,702 m.c. de material lemnos în valoare de 42.652 lei.

Sursa citată precizează că un bărbat din comuna Vadu Moldovei este cercetat penal după ce a tăiat ilegal, din pădurea proprie, 563 de arbori, iar un alt bărbat, din comuna Dolheşti, este cercetat penal după ce a tăiat 121 de arbori din pădurea proprie.

 


Intră acum și în grupul de