Taberele pe litoralul romanesc, la mare cautare in randul elevilor suceveni


Intră acum și în grupul de

tabara la mareUn număr de 400 de elevi suceveni s-au înscris deja pentru taberele la mare şi la munte din această vară anunţate de Direcţia Judeţeană pentru Tineret şi Sport Suceava. Dintre aceştia, 300 au optat pentru taberele de pe litoralul Mării Negre şi doar 100 pentru taberele la munte.

Elevii şi cadrele didactice au posibilitatea de a opta între sejururi pe litoral, la Eforie Sud şi alte 40 de centre de agrement din ţară (Amara, Băile Felix, Hunedoara etc.), cu precizarea că, profesorii care reuşesc să adune o grupă de minim zece plătitori pentru oferta de pe litoral, vor avea masa, cazarea şi transportul gratuite, iar un copil al cadrului didactic va putea beneficia de o reducere de 50% din preţul unui bilet.

Oferta de sejururi pentru elevi şi profesori începe  din data de 26 iunie şi se încheie  în data de 10 septembrie, preţul acestora variind între 360 şi 560 lei pentru un sejur de şase zile.

„Principala atracţie a verii se pare că este marea. Elevii şi însoţitorii lor vor fi cazaţi în două vile din Complexul << Briza Mării >> , care au camere cu 3, respectiv 4 paturi”, a declarat pentru NewsBucovina.ro, prof. Cristi Bărculescu, responsabilul cu taberele şcolare din cadrul DJST Suceava.

Potrivit acestuia, pentru un sejur la mare, cu trei mese asigurate/zi, preţurile variază între 410 şi 540 lei, în funcţie de perioada de sejur, cu precizarea că, separat, va trebui achitat doar transportul care se va efectua cu trenul.

În ceea ce priveşte preţul unui sejur de şase zile într-unul din centrele de agrement din ţară, acesta este cuprins între 360 şi 432 lei, tot cu cazarea şi masa incluse. Şi în acest caz, deplasarea cu trenul va fi suportată separat. „În ultimii trei ani de zile, costul acestor tabere s-a menţinut, cu precizarea că au crescut doar costurile percepute de CFR”, a completat Bărculescu.

Profesorul a ţinut să sublinieze faptul că toate taberele din ofertă au fost verificate şi avizate de Ministerul Tineretului şi Sportului.

De asemenea, elevii suceveni mai pot opta şi pentru o tabără de limba engleză, pe Valea Budului – Bacău, unde preţul unui sejur este de 560 lei. Această tabără este singura de tradiţie din ţară în cunoaşterea şi aprofundarea limbii engleze, cu participarea unor studenţi din Marea Britanie, iar participanţilor li se oferă excursii, drumeţii, jocuri distractive şi activităţi sportive.

Părinţii interesaţi să îşi înscrie copiii în taberele organizate la mare, sau la munte, se pot adresa la sediile Direcţiei Judeţene pentru Tineret şi Sport Suceava din incinta Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava şi din spatele Stadionului Areni, sau pot apela unul din următoarele numere de telefon: 0230/213.223 sau 0746/224.433.


Intră acum și în grupul de