Ardeleanu: Concursul „Lira de Aur”, un argument imbatabil pentru „Suceava-capitala de regiune”


Intră acum și în grupul de

Deputatul PDL de Suceava, prof.univ.dr. Sanda-Maria Ardeleanu, susţine că un „argument imbatabil” pentru ca Suceava să fie capitala unei regiuni europene îl constituie prestigiosul Concurs Internaţional de Interpretare Instrumentală „Lira de Aur”, cea mai longevivă competiţie de acest gen din România.

ardeleanu juramant 1

În declaraţia politică intitulată „Un argument imbatabil pentru <<Suceava-capitală de regiune>>” susţinută marţi, în Parlament, Ardeleanu a afirmat: „Cine spune Suceava, spune și <<Lira de Aur>>, cine se străduiește să găsească branduri la Suceava, îl are imediat la îndemână pe acesta, incontestabil, autentic, definitoriu pentru Școala suceveană, veridic prin personalitățile culturale și muzicale care s-au impus … plecând de la Suceava cu trofeul <<Lira de Aur>>”. Potrivit parlamentarului democrat-liberal, şi la ediţia de anul acesta a festivalului-concurs, care a avut loc în perioada 24-26 mai, Suceava a fost o “capitală a artei românești și internaționale”, având în vedere că „Lira de Aur a însemnat peste 100 de participanți din peste 15 orașe din România și Republica Moldova, precum și un juriu de prestigiu format din soliști și profesori la importante universități, academii și orchestre din Viena, Berna, București, Timișoara, Cluj-Napoca, Iași.”

Ardeleanu a ţinut să le transmită colegilor parlamentari unul din gândurile exprimate de preşedintele juriului, prof. univ. dr. Viorel Munteanu, fost rector al  Universității de Arte “George Enescu” din Iaşi, în deschiderea ediției din acest an a festivalului: „România întâi s-a dezvoltat muzical și apoi economic”. „Și din acest motiv, nu am ezitat să pun umărul la renașterea Asociației culturale Lira de Aur, promovând un concurs muzical a cărui reputație a rămas neîntinată de atâția și atâția ani. Și nu este usor, dimpotrivă, să reziști în artă, să te lupți pentru a convinge că merită să investim în talente, că suntem datori să susținem o școală precum Colegiul Național de Artă “Ciprian Porumbescu” din Suceava, instituție organizatoare a festivalului”, a subliniat deputatul sucevean.

 În finalul declaraţiei politice, Sanda-Maria Ardeleanu a transmis: „În această perioadă a căutării de argumente pentru ca Suceava să fie capitala unei regiuni europene, îi invit pe stimații guvernanți să vină la Suceava și să constate, în direct, argumentele puternice de ordin cultural, istoric, geografic, academic, social, economic și strategic pe care reședința județului Suceava le are în susținerea voinței sucevenilor ca Suceava să fie centrul unei unități teritorial-administrative de tip regiune europeană, cu respectarea criteriilor și standardelor Uniunii Europene”.


Intră acum și în grupul de