Acasă Actualitate Lungu: Ne-ar interesa sa putem cumpara Casa Culturii ca sa o punem...

Lungu: Ne-ar interesa sa putem cumpara Casa Culturii ca sa o punem in slujba culturii (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

casa de cultura 1

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a declarat, miercuri că a primit din partea Asociaţiei Naţionale a Caselor de Cultură o adresă privind o colaborare în gestionarea Casei de Cultură din Suceava. El a menţionat, într-o conferinţă de presă, că aşteaptă de mulţi ani o asemenea solicitare întrucât clădirea este reprezentativă pentru municipiu, este de patrimoniu şi necesită reparaţii capitale.



 Potrivit edilului-şef, va trebui găsită o formulă prin care măcar mobilierul celor două săli de spectacole, sistemul de aerisire şi cel de încălzire să fie înlocuite. „Clădirea are nevoie de reparaţii capitale”, a declarat primarul care a menţionat că va trebui găsită formula legală prin care administraţia locală să poată face investiţii în repararea acestui imobil.

 Lungu nu a exclus posibilitatea achiziţionării acestei clădiri. „Ne interesează să salvăm clădirea”, a spus primarul.

 Casă de Cultură a municipiului Suceava, proiectată de arhitectul Nicolae Porumbescu,  a fost inaugurată în anul 1969. Clădirea are trei etaje, parter, demisol şi mansardă şi include o sală de spectacole cu aproximativ 800 de locuri, o sală de conferinţe cu aproximativ 200 de locuri, trei săli pentru expoziţii, o sală studio cu peste 250 de locuri, două foaieruri de recepţie, o sală de orchestră, o sală de balet, cabine pentru actori, o sală pentru discotecă, săli pentru cursuri, bibliotecă cu sală de lectură, cabine de proiecţie, mare parte dintre spaţii fiind închiriate unor firme.

 


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version