Acasă Actualitate Guvernul reglementeaza vanzarea de lapte de la producatori

Guvernul reglementeaza vanzarea de lapte de la producatori


Intră acum și în grupul de

Guvernul a aprobat, marţi, un proiect de lege privind stabilirea relaţiilor contractuale din sectorul laptelui şi al produselor lactate, precum şi recunoaşterea organizaţiilor de producători din sectorul laptelui şi al produselor lactate.

lapte



Prin proiectul de lege adoptate de Guvern, livrarea de lapte crud pe teritoriul României trebuie să facă obiectul unui contract scris între producători și primii cumpărători. Durata minimă a contractului este de 6 luni.

Totodată, se reglementează recunoașterea organizațiilor de producători, constituite numai din agricultorii producători de produse lactate, sau asociațiilor acestora pentru a negocia în mod colectiv clauzele contractelor, și mai ales prețurile, astfel încât să se consolideze puterea de negociere a producătorilor față de unitățile de prelucrare a produselor lactate, iar agricultorilor din sectorul produselor lactate să li se asigure venituri echitabile.

 Legea mai stabileşte că autoritatea competentă pentru recunoașterea organizațiilor de producători, respectiv asociațiilor organizațiilor de producători din sectorul laptelui și al produselor lactate este MADR, prin Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version