Nechifor: Se lucreaza foarte serios la soseaua de centura a Sucevei


Intră acum și în grupul de

Conferinta de presa

La conferinta de presa a presedintelui CJ Suceava, Catalin Nechifor, ruleaza pe un monitor TV un film realizat in urma cu cateva zile, cu starea actuala a centurii Sucevei.

Catalin Nechifor, presedintele CJ Suceava:

„Azi,vom merge in apropierea Sucevei pentru a vedea lucruri concrete despre ce se face pe centura Sucevei. Se lucreaza acolo, de doua luni, de catre SCCF Iasi. Se lucreaza acolo foarte serios, fiind atacate sase puncte. Sunt imagini video care demonstreaza acest lucru. Sunt 16 utilaje speciale, 15 autobasculante, si 150 de oameni care lucreaza zilnic. Ritmul acesta e unul consistent si ne face sa credem ca, in scurt timp, ne apropiem de final.

Sunt premise pentru obtinerea de finantare pentru ca lucrarea sa fie terminata in acest an. Facem demersuri pe langa CNDR si Minister ca finantarea sa curga. Mai e nevoie de inca 140 milioane de lei. Speram sa avem o rectificare pozitiva si sa avem sume pentru finalizarea centurii orasului Suceava.

Am vazut in ultima perioada multi cetateni preocupati de acest subiect. Lucrurile nu trebuie impinse de la spate. Pentru cei care nu au altceva de facut decat sa trimita comunicate: din birourile de la PDL probabil ca nu se vede, de aia am facut o filmare de sus. M-am saturat sa facem politica asa.

Una din preocuparie avute pana acum si e conditionata de FMI, e reducerea aerieratelor. La nivelul lunii mai, am reusit sa reducem cu 80% fata de aprilie. Mai avem de plata 2,8 milioane de lei, dar lucrurile se aseaza si sper in rectificare pozitiva in vara. Pana acum, din pacate, ce a cheltuit PDL a trebuit sa platim noi. S-au facut lucrari fara suport financiar. Am facut un demers corect pentru ca s-au injectat multi bani in piata.

Astept cu mare interes momentul T zero pentru a nu mai avea datorii. Cred ca in Suceava, nu exista acum riscul de insolventa pentru primarii de localitati. In cateva zile, vom semna 39 de contracte de finantare derulate pe ceea ce a fost HG 577. Investitii pe apa, canal si drumuri. 29 sunt pe retele de apa si canal. Suma e de 61 miliarde lei, iar pentru drumuri, sunt 110 investitii continuate. Doua din cele sunt pe drumuri judetene si valoarea e de 35 miliarde de lei. Sunt peste 90 miliarde care vor intra in Suceava.

Exista finantare si front de lucru si ne dorim ca banii acestia adusi de la bugetul de stat sa ajunga cat mai repede si sa se faca lucrari cat mai bune.

M-am intalnit la Augsburg cu partenerii nostri europeni. S-au consolidat cateva idei pe termen mediu si lung. Prima va fi in curand la Cernauti. Foarte multe companii private din judet au facturi neachitate din perioada 2009-2011. Cred ca Test Prima  e campioana la acest capitol. De regula, firmele de constructii care au lucrat pe perioada calamitatilor. Poate ca nu totdeauna lucrarile nu au fost calitativ sau financiar in regula. Lucrurile au trecut.”


Intră acum și în grupul de