Soseaua de centura a Sucevei va fi finalizata pana in 15 noiembrie. Vezi cine spune asta (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

catalin nechifor 1

Lucrările la şoseaua de centură a Sucevei au fost reluate în 4 martie şi vor fi finalizate, la toate cele trei tronsoane, până în data de 15 noiembrie. Declaraţia a fost făcută marţi de reprezentantul CNADNR, Radu Iordache, după inspecţia făcută pe şantierul rutei ocolitoare a municipiului reşedinţă de judeţ. El a cerut constructorului să se mobilizeze pentru a finaliza lucrările, subliniind că finanţarea este asigurată.

La rândul său, şeful administraţiei judeţene, Cătălin Nechifor, a declarat că firma care execută lucrarea are mobilizate utilaje şi materialele necesare execuţiei lucrării şi a respins acuzele liderului PDL Suceava, senatorul Gheorghe Flutur, care şi-a exprimat îngrijorarea că lucrările nu vor fi finalizate nici în acest an întrucât se lucrează cu cinci muncitori şi o roabă.

Nechifor a spus că a constatat că sunt unii cetăţeni „foarte preocupaţi de subiect”, dar că înainte de a face declaraţii ar trebui să iasă din birou şi să vadă că firma s-a mobilizate, are deschise şase puncte de lucru pe cele trei tronsoane, are 50 de muncitori, utilaje specifice şi autocamioane.

Preşedintele CJ Suceava a arătat că ritmul de execuţie este consistent şi că într-un termen relativ scurt ar putea fi deschis tronsonul care face legătura între DN 2 şi DN 17 între Pătrăuţi şi Şcheia. El a mai spus că valoarea întregii investiţii este de 350 de milioane de lei, din care s-au achitat 210 milioane de lei, urmând să mai fie plătită o sumă de 140 de milioane de lei, până în prezent fiind asigurată o sumă de 73 de milioane de lei. „Facem demersuri pe lângă autorităţile centrale pentru finanţare astfel încât să nu fie sincope. Sperăm să avem o rectificare pozitivă şi să avem sume pentru finalizarea centurii oraşului Suceava”, a spus Nechifor.

Preşedintele CJ Suceava a mai declarat că presiunea pusă pe firma de construcţii pentru mobilizare este absolut normală mai ales că şoseaua de centură va degreva traficul greu din municipiu în special pe ruta spre graniţa cu Ucraina, dar şi spre Cluj Napoca.

Preşedintele PDL Suceava, senatorul Gheorghe Flutur, a cerut, săptămâna trecută, premierului Victor Ponta lămuriri privind lucrările pentru finalizarea rutei ocolitoare a municipiului Suceava, menţionând că cei cinci muncitori şi o roabă nu pot termina lucrarea în octombrie, conform termenului asumat de Guvern. „Pe şantierul rutei ocolitoare lucrează cinci muncitori cu o roabă. Aşa stând lucrurile este evident că nici termenul de octombrie, asumat de Guvern, nu este unul realist. Dar nu ar fi pentru prima dată când USL nu se ţine de cuvânt”, a arătat Flutur.

Lucrările la şoseaua de centură a municipiului Suceava, sistate în luna august a anului trecut, au fost reluate, fiind făcute cu banii firmei de construcţii care execută proiectul şi care apoi vor deconta costurile la CNADNR. Până în prezent, 76 la sută din lucrare este finalizată, fiind făcute plăţi de aproximativ 200 de milioane de lei, aproape de valoarea iniţială a proiectului. Lucrările la şoseaua de centură a municipiului Suceava au început în 2008 şi ar fi trebuit să se finalizeze în 12 iulie 2012.


Intră acum și în grupul de