Peste 100 de elevi au participat la Concursul judetean de biologie „Natura ne aseamana, educatia ne deosebeste” de la Suceava

MuzeuInspectoratul Şcolar al Judeţului Suceava a organizat sâmbătă, 8 iunie 2013, cea de-a cincea ediţie a Concursului judeţean de biologie „Natura ne aseamănă, educaţia ne deosebeşte”, manifestare găzduită de Muzeul de Ştiinţele Naturii Suceava, informează într-un comunicat de presă, şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava, Gheorghe Lazăr.

Potrivit sursei citate, educarea aptitudinilor de comunicare şi dialog, dezvoltarea gândirii selective, cultivarea interesului pentru lectură şi cercetare în domeniul biologiei, formarea aptitudinilor de lucru în echipă, dezvoltarea spiritului de competiţie şi fair – play sunt obiectivele acestui concurs care se adresează elevilor din învăţământul gimnazial, clasele a V-a şi a VI-a.

La cea de-a cincea ediţie a concursului au participat 104 elevi din 20 unităţi şcolare din judeţ, tema anului şcolar 2012-2013 fiind „Artizanii naturii”.

Elevii participanţi au selectat o temă şi au expus-o în concurs utilizând modalitatea de prezentare pe care au considerat-o cea mai atractivă (desene, afişe, joc de rol, machete, power point etc).

În document se arată că, juriul constituit din profesori de biologie din judeţ a luat în considerare criterii de evaluare ca: originalitatea şi calitatea prezentării, documentarea ştiinţifică a aspectelor prezentate, valoarea educativă a temei prezentate.

Cea mai valoroasă lucrare – „Albinele şi viespile – arhitecţi desăvârşiţi” – câştigătoarea Premiului I, a fost prezentată de micii biologi Mihai Tomescu şi Graţian Ţurcă din clasa a V-a, de la Şcoala Gimnazială Nr. 1 Suceava, îndrumaţi de profesoară Raluca Ana Bobu.

S-au acordat premii şi menţiuni din fondurile alocate Inspectoratului Şcolar al Judeţului Suceava de către Consiliul Judeţean Suceava.

Coordonatorul  programului a fost inspectorul şcolar de specialitate pentru biologie, prof. Mariana Drumea.