17 elevi şi doi profesori s-au rătăcit în Masivul Rarău şi au fost găsiţi de jandarmi


Intră acum și în grupul de

17 elevi cu vârste între 14 şi 18 ani din Suceava şi două cadre didactice care îi însoţeau s-au rătăcit, sâmbătă, în Masivul Rărău, aceştia anunţând incidentul prin 112 şi au fost găsiţi de jandarmii montani care i-au condus spre pensiunea unde erau cazaţi.

Potrivit Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Suceava, o profesoară din Suceava a anunţat, sâmbătă, prin 112, că a pornit împreună cu un grup de elevi spre Cabana Rarău, însă s-au abătut de la traseul marcat şi s-au rătăcit.

interventie jandarmi campulung

Pentru găsirea acestora a intervenit un echipaj din cadrul Postului de Jandarmi Montan Câmpulung Moldovenesc, aflat în serviciu pe unul din traseele montane din zonă. Jandarmii au ţinut legătura cu cei din grup prin intermediul telefonului mobil, găsindu-i după aproximativ o oră.

Elevii, din cadrul unei şcoli din judeţul Suceava, cu vârste între 14 şi 18 ani, însoţiţi de două cadre didactice au pornit pe traseul montan Câmpulung Moldovenesc – Izvorul Alb – Cabana Rarău, însă la un moment dat s-au abătut de la traseu.

Ei au parcurs aproximativ patru kilometri pe un drum forestier până la terminarea acestuia, în apropierea traseului de transport pe cablu cu telegondole al pârtiei de pe Rarău, unde au constatat că s-au rătăcit.

Necunoscând zona şi nefiind siguri de modul de întoarcere la drumul marcat, au solicitat sprijin prin 112.

Jandarmii i-au condus până la traseul montan Câmpulung Moldovenesc – Izvorul Alb – Cabana Rarău, turiştii întorcându-se la pensiunea la care erau cazaţi, precizează sursa citată.

Jandarmii montani patrulează zilnic pe traseele din Masivul Rarău pentru îndrumarea şi informarea turiştilor, pentru salvarea şi evacuarea persoanelor aflate în dificultate sau prevenirea unor incidente.

De asemenea, la sfârşit de săptămână, un echipaj asigură permanent menţinerea ordinii publice în zona Cabanei Rarău, fiind în măsură să intervină în orice situaţie care ar pune în pericol siguranţa turiştilor, mai arată IJJ Suceava.


Intră acum și în grupul de