Tânăr străpuns de un lemn în piept în urma unui accident, preluat de elicopterul SMURD

Un tânăr în vârstă de 18 ani, pasager într-un autoturism care s-a răsturnat într-o curte din localitatea suceveană Botuş a fost străpuns de un lemn în piept, el fiind preluat de echipajul ISU cu tot cu lemn şi transportat la spitalul din Vatra Dornei de unde a fost preluat de un elicopter SMURD.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, Alin Găleată, în urma unui accident rutier produs duminică după amiaza în localitatea Botuş din comuna suceveană Ciocăneşti, un autoturism a ieşit de pe şosea după care s-a răsturnat în curtea unui localnic.

În urma accidentului, pasagerul din dreapta faţă a maşinii în vârstă de 18 ani a fost străpuns în zona torace subclavicular drept de un lemn care avea un diametru de circa 15 centimetri şi o lungime de aproximativ 150 centimetri.

Modulul SMURD al Detaşamentului Vatra Dornei s-a deplasat imediat la faţa locului unde a intervenit pentru descarcerarea victimei.

Pompierii au secţionat lemnul la circa 10 centimetri de corp, atât pe partea de intrare cât şi de ieşire, iar tânărul a fost predat echipajului SAJ care l-a transportat la spitalul municipal Vatra Dornei.

Medicul coordonator din dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Bucovina” al judeţului Suceava a solicitat elicopterul SMURD, pentru ca victima să fie transportată la un spital din Iaşi, a precizat Găleată.

Autoturismul a fost avariat în proporţie de 60%. De asemenea, a fost distrus gardul cetăţeanului, pe o lungime de circa 30 metri liniari.

Purtătorul de cuvânt al IJP Suceava, Ionuţ Epureanu, a declarat că şoferul era băut şi este cercetat pentru vătămare corporală gravă şi conducerea unui autovehicul în stare de ebrietate.