Peste 2.000 de credinciosi au participat la Sfintirea Bisericii „Sf. Ap. Petru si Pavel” ridicata in Sf. Ilie Nou


Intră acum și în grupul de

bisericaDupă o lungă perioadă în care Dumnezeu ne-a cercetat cu ploaie binefăcătoare, ziua de 16 iunie 2013 ne-a adus un cer de cleștar și soare strălucitor, relatează într-un comunicat de presă, Pr. Justinian-Remus A. Cojocar.

Potrivit acestuia, o caleașcă de pe vremuri și un grup de călăreți, i-au întâmpinat pe IPS Pimen, Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților și pe PS Macarie, Episcop al Europei de Nord și apoi i-au condus până în fața Bisercii „Sf. Ap. Petru și Pavel” din satul Sfântu Ilie Nou, com. Șcheia, jud. Suceava, ce-și aștepta haina cea nouă a târnosirii.

Peste 2.000 de credincioși, veniți din toate părțile țării, dar și din Basarabia și Bucovina de Nord, au participat la sfințirea bisericii și la Sf. Liturghie, săvârșită de cei doi ierarhi, înconjurați de 43 de preoți și 4 diaconi.

credinciosiCuvântul de învățătură a fost rostit de PS Macarie, care a reliefat importanța Sf. Lăcaș într-o comunitate creștin-ortodoxă, nou-formată. A evidențiat rolul Sf. Fecioare Maria în mântuirea noastră, corelând misia Maicii Domnului cu rolul Bisericii de a fi mamă ocrotitoare pentru fiii ei dreptmăritori creștini. A menționat că părintele Aristarch Cojocar, parohul bisericii, un eminent profesor, a avut un rol decisiv în formarea Prea Sfinției Sale, la Suceava, la Seminarul Teologic „Sf. Mitropolit Dosoftei”.

În cadrul Sf. Slujbe, IPS Pimen l-a hirotonit arhidiacon pe fiul pr. Aristarch, pe diac. Sergiu-Robert.

În document se mai arată că, Pr. paroh Aristarch Cojocar a mulțumit în primul rând lui Dumnezeu că a sădit într-un bulgăre de noroi entuziasm și spirit de sacrificiu. Apoi a mulțumit înalților prelați și celor care l-au ajutat să înfăptuiască această izbândă. A mulțumit de asemenea credincioșilor care au venit la slujbă și care au picurat un strop de mângâiere într-un ocean de adtorii.

sfintire interiorA mulțumit soției sale Valentina pentru ajutorul dat în clipe grele, celor 3 copii, Pr. Justinian, arhid. Sergiu și Anei-Maria pentru căldura sufletească și ajutorul pe care l-a primit în vâltoarea atâtor griji.

S-a referit apoi la misiunea pe care o va avea de acum înainte de a forma în Sfântu Ilie Nou o mare familie de credincioși, în care să se regăsească atât băştinași, cât și cei care s-au refugiat de tumultul urbei și și-au construit o locuință în zonă.

Întreaga sărbătoare s-a încheiat cu o agapă frățească.

Cu binecuvântarea IPS Pimen, Biserica va fi deschisă până sâmbătă, 22 iunie 2013, pentru ca aceia, care din motive binecuvântate n-au reușit să treacă prin Sf. Altar, să aibe această oportunitate.


Intră acum și în grupul de