O asociere de trei firme sucevene a castigat licitatia pentru repararea drumurilor din municipiu (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Licitaţia pentru repararea drumurilor din municipiu în următorii doi ani, a fost câştigată de asocierea dintre firmele sucevene SUCT, Florconstruct şi ConBucovina, suma alocată fiind de 28 de milioane de lei fără TVA. Anunţul a fost făcut miercuri, într-o conferinţă de presă, de primarul Sucevei, Ion Lungu. Edilul-şef a arătat că oferta asocierii dintre cele trei firme sucevene a fost declarată câştigătoare de comisia de licitaţie care a apreciat că aceasta este cea mai avantajoasă. Pe locul al doilea s-a situat oferta Tehnica Asist Botoşani în asociere cu o altă firmă. La licitaţie au mai depus oferte firma Geiger Transilvania şi CCF Timişoara. Primarul municipiului reşedinţă de judeţ a mai spus că, de regulă, în urma unor licitaţii se depun contestaţii. „Vom vedea ce va fi”, a spus Lungu care şi-a exprimat încrederea că în scurt timp municipalitatea va beneficia de serviciile de asfaltare.

Firma Florconstruct, împreună cu SUCT SA, a câştigat şi anul trecut licitaţia anuală de reparare a drumurilor din municipiu, contractul fiind de 14 milioane de lei. Ion Lungu a spus că a decis organizarea de licitaţii multianuale „pentru a se elimina bocajele în activitatea de reparare a drumurior generate de procedura de selecţie pentru atribuirea contractelor anuale”.

 Firma Florconstruct, deţinută de Vasile Florea, inculpat în dosarul de evaziune fiscală cu materiale de construcţii cu un prejudiciu de 9,8 milioane de euro, are ca obiect principal de activitate „construcţii de autostrăzi, drumuri şi baze sportive”. De asemenea, firma asigură servicii de „salubritate şi depoluare”, precum şi „construcţii de clădiri şi lucrări de geniu, confecţii metalice, tâmplarie metalică şi din lemn”. Începând cu anul 2001, firma a avut zeci de contracte cu primăriile din Suceava, Rădăuţi, Fălticeni, Câmpulung Moldovenesc, dar şi cu primăriile unor comune din judeţ, atât pentru salubrizare, cât şi pentru reparaţii la străzi.

 Firma Florconstruct a câştigat, în asociere cu alte trei firme, lucrările de modernizare a 14 străzi din municipiul Suceava, inclusiv a magistralei principale pentru aproximativ 40 de milioane de lei, printr-un proiect finanţat prin POR.


Intră acum și în grupul de