Un medic humorean a ajuns la UPU Suceava cu degetul rupt dupa ce a fost agresat de un pacient (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

UPU Suceava

Un medic chirurg al Spitalului orăşenesc din Gura Humorului, Constantin Păncescu, a ajuns, vineri, la Unitatea de Primire a Urgenţelor (UPU) a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Suceava cu o fractură la un deget în urma unei agresiuni care s-a produs pe holul Spitalului din Gura Humorului, în timpul programului. Potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava, medicul Tiberius Brădăţan, medicul humorean a încercat să intervină într-o altercaţie şi a parat o lovitură cu mâna dreaptă.

Medicului i s-a imobilizat în atelă gipsată a mâinii şi se speră ca fragmentele osoase să se sudeze bine astfel încât să nu fie afectată funcţia motorie, a spus Brădăţan. „Este vorba de un medic chirurg care instrumentează cu mâna dreaptă, iar asta înseamnă scoaterea din funcţiune a domniei sale pentru cel puţin o lună şi jumătate”, a spus Brădăţan. El a precizat că celălalt medic chirurg al spitalului din Gura Humorului este în concediu medical.

La rândul său, medicul agresat a declarat că incidentul s-a produs în cursul dimineţii. El a spus că a auzit strigăte de ajutor din camera de gardă şi că a văzut că biologul, o femeie, era agresată de un pacient.

Femeia era trântită la pământ, iar un bărbat o lovea cu pumnii şi picioarele, a spus medicul care a adăugat că a strigat spre bărbatul respectiv distrăgându-i atenţia, iar femeia a reuşit să fugă.

Medicul Păncescu a arătat că pacientul l-a lovit, el parând loviturile cu mâna dreaptă şi a suferit fractura respectivă, motiv pentru care va trebui să intre în concediu medical până la recuperare. Chirugul a mai spus că a fost un accident de muncă şi că va sesiza ITM Suceava şi Laboratorul de medicină legală. El a atras atenţia că este necesar ca la spitalul din Gura Humorului să se asigure paza.

Medicul a declarat că spitalul are un contract cu o firmă de pază şi a fost instalat un buton de panică la camera de gardă, dar că butonul era dezactivat. El crede că firma de pază a suspendat serviciile pentru că nu li s-au achitat facturile.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Suceava, comisar şef Cristian Papuc, a declarat că în acest caz se fac cercetări pentru lovire şi alte violenţe faţă de agresor. El a menţionat că agresorul, în vârstă de 29 de ani, este cunoscut cu afecţiuni psihice şi a fost imobilizat de poliţişti şi transportat la Spitalul de psihiatrie din Câmpulung Moldovenesc.


Intră acum și în grupul de