Nechifor vrea sa stie care va fi soarta proiectului de constructie a parcurilor eoliene in judet (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

harta parcuri eoliene

Şeful administraţiei judeţene sucevene, Cătălin Nechifor, s-a întâlnit, vineri, cu ambasadorul Franţei la Bucureşti, Philippe Gustin, care a fost însoţit şi de reprezentanţi ai unor firme franceze cu activitate în judeţul Suceava, inclusiv cel al firmei franceze Filasa.

Preşedintele CJ Suceava a spus că a discutat cu ambasadorul Franţei despre relaţia specială între judeţul Suceava şi cele două regiuni franceze cu care judeţul are protocoale de colaborare, Departamentul de Nord şi Departamentul Mayenne, amintind că 12 localităţi sucevene au relaţii de colaborare cu autorităţi din Franţa. El a arătat că în cadrul discuţiilor a solicitat reprezentantului firmei Filasa să explice situaţia proiectului de construcţie a parcurilor eoliene în judeţ. „I-am rugat să avem o discuţie ca să vedem ce blocaje există, să vedem dacă mai continuă proiectul şi dacă îl continuă, cum îl continuă”, a spus Nechifor.

Firma franceză Filasa, care în noiembrie 2011 a anunţat o investiţie de 780 de milioane de euro în 12 parcuri eoliene din nouă localităţi din judeţul Suceava ce urmau să fie construite începând din septembrie 2012 a amânat punerea în aplicare a proiectului după ce a fost nevoită să renunţe la furnizorul de turbine eoliene. Firma a construit în comuna Ciprian Porumbescu zece clădiri pentru sediul de birouri administrative.


Intră acum și în grupul de