CJ Suceava depune un proiect pentru amenajare de puncte de belvedere antivandalism in judet (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Judeţul Suceava are o oportunitate de a depune, până în 5 iulie, un proiect cu finanţare prin POR, axa 5.2., infrastructură de turism, pentru înfiinţarea de puncte de belvedere şi a unui centru salvamont, iar în 4 iulie va fi organizată o şedinţă extraordinară pentru adoptarea de hotărâri necesare depunerii documentaţiei. Anunţul a fost făcut, vineri, în plenul CJ Suceava, de şeful administraţiei Judeţene, Cătălin Nechifor.

Preşedintele CJ Suceava a explicat ulterior, într-o conferinţă de presă, că proiectul, în valoare de aproximativ 1,5 milioane de euro, cu cofinanţare de 2 la sută din parte autorităţii locale, prevede construcţia unor clădiri pentru ca turiştii să poată admira peisajul din zonă. Acestea vor fi amplasate lângă drumuri turistice circulate intens, în zona Mestecăniş, Rarău cu vedere spre golul alpin spre Giumalău, în Cacica, cu vedere spre Obicini, sau în Pasul Palma. „E un proiect de civilizaţie turistică. Aceste puncte de belvedere vor fi atracţii turistice”, a spus Nechifor care a precizat că în punctele de belvedere vor fi amplasate construcţii de unde se va putea admira peisajul, vor avea parcare şi vor fi amenajate cu grupuri sanitare. El a ţinut să menţioneze că aceste facilităţi vor fi construcţii antivandalism astfel încât să nu poată fi distruse.

Totodată, prin proiect se va construi un post Salvamont în Masivul Rarău care să deservească atât zona schiabilă Rarău, dar şi zona Giumalău sau zona Crucea, Dorna Arini, Broşteni. Punctul Salvamont va avea şi posibilitatea de cazare pentru scurt timp pentru persoanele care vor avea nevoie de sprijin, a mai precizat preşedintele CJ Suceava, Cătălin Nechifor.


Intră acum și în grupul de