Se desfiinteaza posturi din Primaria Suceava. Vezi ce spune primarul Ion Lungu despre asta (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

primaria suceava

În conformitate cu noile norme, Primăria Suceava va trebui să desfiinţeze un număr de 142 din cele 152 de posturi vacante, a declarat miercuri, primarul Ion Lungu, potrivit căruia zece posturi unice nu se pot desfiinţa. „Vom ajunge la aproximativ şase sute de posturi”, a declarat edilul-şef într-o conferinţă de presă, precizând că în organigrama instituţiei pe care o conduce sunt în prezent 747 de posturi.

El a spus că, prin desfiinţarea de posturi vacante, există riscul să se desfiinţeze servicii sau direcţii din cadrul Primăriei.

Lungu a apreciat că era mai bine să rămână aceeaşi anvelopă salarială, decât să fie desfiinţate posturile vacante şi consideră că anularea posturilor vacante nu rezolvă problemele.

Guvernul a adoptat săptămâna trecută o ordonanţă de urgenţă prin care aproximativ 60.000 de posturi vacante din administraţie vor fi desfiinţate.

Astfel, Guvernul va disponibiliza angajaţi din zece ministere prin eliminarea a aproape 3.000 posturi ocupate, echivalent a 4% din numărul de angajaţi, va desfiinţa posturile vacante din administraţia centrală şi locală, nu şi de la cabinetul demnitarilor, şi va reduce numărul funcţiilor de conducere la 12%.

Scăderea numărului funcţiilor de conducerela maximum 12%  va fi raportată la numărul total al posturilor din respectiva instituţie publică centrală sau locală.

Tăierea posturilor ocupate va fi operată în Ministerul Agriculturii, Ministerul Afacerilor Interne (inclusiv prefecturi), Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţei Publice, Ministerul Economiei, Ministerul Educaţiei (inclusiv inspectoratele şcolare), Ministerul Finanțelor, Ministerul Muncii, Ministerul Mediului, Ministerul Sănătății (inclusiv direcţiile de sănătate publică), Ministerul Transporturilor şi Secretariatul General al Guvernului (SGG).


Intră acum și în grupul de