A treia fabrica Weber din Romania a fost deschisa in comuna Stroiesti, judetul Suceava (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

inaugurare weber 1

Firma Saint Gobain Weber a deschis, marţi,  în comuna suceveană Stroieşti, a treia fabrică din România. Investiţia este în valoare de  7 milioane de euro, iar angajaţii sunt din Stroieşti.

La inaugurare au fost prezenţi atât primarii din Stroieşti şi Şcheia, preşedintele CJ Suceava, Cătălin Nechifor şi prefectul Florin Sinescu.

În cadrul manifestării de inaugurare, primarul din Şcheia, Vasile Andriciuc, a arătat că firma a început investiţia pe teritoriul comunei Şcheia, dar că în urma măsurătorilor s-a stabilit că fabrica este pe teritoriul comunei Stroieşti.

Prefectul de Suceava, Florin Sinescu, a arătat că investiţia a început din 2009, dar a fost stopată o perioadă din cauza crizei şi a subliniat că semnalul dat prin inaugurarea acestei unităţi este că zona de construcţii începe să-şi revină.

Preşedintele CJ Suceava, Cătălin Nechifor, a salutat faptul că grupul francez a investit în zona Stroieşti. El şi-a exprimat încrederea că această investiţie ar putea aduce alte investiţii în această zonă. „E nevoie de noi investiţii aici”, a spus Nechifor. El a arătat că sunt aşteptate şi alte investiţii pe filieră franceză în Suceava.

Directorul grupului francez pentru Polonia, România şi Bulgaria, Francois Xavier Moser, a declarat că firma Saint-Gobain Weber este una dintre cele mai mari companii în domeniul construcţiilor din lume. El a arătat că România este una dintre puţinele ţări unde există o creştere a pieţei construcţiilor şi că de aceea s-a decis continuarea planurilor.

Directorul general al firmei în România, Mircea Popescu, a arătat că noua unitate, investiţie de 7 milioane de euro, are o capacitate de producţie anulă de 100.000 de tone şi va deservi, pentru început, judeţele din nordul ţării. El a declarat că prin această investiţie s-a dorit apropierea de clienţi şi pentru a facilita accesul acestora la soluţiile, produsele şi serviciile firmei.

„Proximitatea fata de client este una din directiile strategice majore ale Saint-Gobain Weber. Prin fabrica din Stroiesti dorim sa fim mai aproape de clientii nostri din Moldova facilitand accesul acestora la solutiile, produsele si serviciilor noastre. Prin diminuarea costurilor de transport respectam angajamentul Saint-Gobain Weber de a fi responsabil fata de mediul inconjurator”, a mai declarat Mircea Popescu.

Saint Gobain Construction Products România – Weber Business Unit face parte din grupul francez Saint-Gobain, cel mai mare producător mondial de materiale de construcții. Weber deține, în România, alte două unități de producție a mortarelor uscate și adezivilor. De asemenea, mai operează șase centre de colorare a tencuielilor decorative. Compania a anunțat recent o creștere cu 10% a afacerilor din 2012, față de nivelului lui 2011. Pentru anul în curs echipa managerială estimează o menținere a trendului ascendent și preconizează o creștere a vânzărilor cu alte 10 procente.


Intră acum și în grupul de