Disponibilizatii de la Termica SA acuza autoritatile ca fac promisiuni la televizor fara sa si le onoreze


Intră acum și în grupul de

Câteva zeci de foşti angajaţi ai Termica SA au organizat şi în cursul dimineţii de vineri un miting în faţa sediului Primăriei municipiului Suceava prin care cer adoptarea Hotărârii de Guvern prin care să li termica suceavase asigure drepturile prevăzute de legislaţie în cazul disponibilizărilor colective. Dotaţi cu numeroase vuvuzele şi fluiere, manifestanţii au scandat lozinci împotriva Guvernului şi au acuzat actuala putere că minte şi că protecţia socială cu care se laudă la televizor nu este pusă în aplicare.

Disponibilizaţii au arătat că în timp ce situaţia lor este neclară, primarul Sucevei, dar şi directorul general al Termica sunt în concediu.
Ei doresc să li se respecte drepturile salariale şi au anunţat că, începând de luni, vor bloca accesul pe poarta Termica SA, sperând astfel să atragă atenţia asupra problemelor pe care le au.
Totodată, protestatarii au lăsat un memoriu cu principalele revendicări la viceprimarul Ovidiu Doroftei care a spus că îl va transmite, la rândul său, Ministerului Economiei.

Viceprimarul Ovidiu Doroftei a explicat şi vineri că autorităţile locale au făcut demersurile necesare în vederea aprobării respectivei Hotărâri de Guvern prin care să li se completeze veniturile ajutorului de şomaj până la suma de 1.539 de lei pe lună conform cu legislaţia în vigoare.
El a precizat că în ceea ce priveşte plăţile compensatorii pe care societatea Termica SA trebuie să le achite, viceprimarul Ovidiu Doroftei a spus că Primăria şi-a achitat obligaţiile faţă de societatea de termoficare şi a explicat că acum, după intrarea Termica în insolvenţă, discuţiile pe acest subiect trebuie să aibă loc între sindicate şi administratorul judiciar.


Intră acum și în grupul de