Luni incep inscrierile pentru sesiunea de toamna a examenului de Bacalaureat 2013

examen scrisCandidaţii care nu au trecut de prima sesiune a BAC-ului din 2013 vor avea o a doua şansă în sesiunea de toamnă a examenului, pentru care înscrierea este programată a avea loc în perioada 15-19 iulie.

Conform calendarului privind organizarea și desfășurarea examenului de Bacalaureat 2013, sesiunea august-septembrie, în zilele de 19 şi 20 august vor fi evaluate competenţele lingvistice de comunicare orală a limbii române, iar între 19 şi 21 august va avea loc evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă.

Între 20 şi 21 august se vor desfăşura evaluările competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională, iar în zilele de 22 şi 23 august, cele ale competenţelor digitale.

Probele scrise pentru cea de-a doua sesiunea de BAC se vor da începând din data de 26 august 2013.

Un elev care nu s-a prezentat la probele orale, poate participa la probele scrise, însă nu poate promova examenul de BACALAUREAT.

Reamintim că la sesiunea de vară, după rezolvarea contestațiilor, procentul de promovabilitate la nivelul județului Suceava a fost de 65,78%.