Presedintele CJ Suceava vrea sa construiasca o uzina de tratare a deseurilor (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

 

 

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, a declarat,  pe şantierul depozitului ecologic care se construieşteîn localitatea Moara că este nevoie să fie găsite de acum soluţii pentru perioada în care această investiţie va fi închisă, arătând că proiectul pentru actualul depozit ecologic de la Moara a fost lansat în anul 2004 şi că va deveni funcţional abia în 2014.

Preşedintele CJ Suceava a spus că în luna ianuarie va începe procedura de selecţie a operatorului pentru depozitele de deşeuri care se construiesc acum prin POS Mediu şi a atras atenţia că este nevoie ca de acum să fie gândite soluţii pentru perioada următoare, din 2024, când aceste depozite se închid.

Astfel, Consiliul Judeţean Suceava intenţionează să construiască o uzină de tratare a deşeurilor urmând să fie obţinute venituri din recuperarea materialelor refolosibile din deşeuri.

Nechifor consideră că va trebui construită o uzină de tratare a deşeurilor cu un ritm mai accelerat de recuperare a materialelor refolosibile din deşeuri pentru că se vor putea obţine venituri din recuperarea acestor materiale.

Un asemenea proiect ar putea fi finanţat prin POS Mediu pentru perioada 2014-2020.

[/dropcap]

 


Intră acum și în grupul de