Doua eleve din Suceava premiate la Concursul National de Evaluare in Educatie la Matematica


Intră acum și în grupul de

matematicaMara Petruța Prelipcean, elevă în clasa a IX-a și Diana Mihaela Amărculesei, elevă în clasa a XII-a la Colegiul Național „Ștefan cel Mare” Suceava au fost distinse cu Premiul I, respectiv Premiul II, după ce au participat la Concursul Național de Evaluare în Educație la Matematică, informează într-un comunicat de presă, reprezentanții ISJ Suceava.

Potrivit sursei citate, Concursul Naţional de Evaluare în Educaţie, ajuns la cea de-a VI-a ediţie, desfăşurat sub egida Academiei Române, este organizat de Fundaţia de Evaluare în Educaţie în Parteneriat cu M.E.N., se adresează elevilor din clasele I-XII şi poate fi susţinut la disciplinele Matematică, Limba şi literatura română, Limba engleză, Tehnologia informaţiei şi comunicării, Fizică şi Informatică.

Evaluările la disciplina Matematică sunt concepute a se desfaşura în trei etape de evaluare pe parcursul anului şcolar şi o etapa finală.

La etapa finală au participat toţi elevii care au făcut parte din clasamentul naţional de la fiecare dintre cele trei etape desfăşurate pe parcursul anului şcolar. În clasamentul naţional sunt calificaţi primii trei elevi (primele trei punctaje) de la fiecare nivel de clasă din toată ţara, în ordinea descrescatoare a punctajelor obţinute.

Premiile la etapa finală, în număr de 5, sunt acordate elevilor care au obţinut cel puţin 50 de puncte, din maximum 100 de puncte, în ordinea descrescatoare a punctajelor obţinute. Premiile sunt următoarele: Locul I – Laptop, Locul II – Tabletă digitală, Locul III – eBook Reader, Locul IV – Aparat foto digital, Locul V – Mp4 player.

„Competiţia finală a fost extrem de dificilă deoarece în concurs au participat peste 3.000 de elevi din toate judeţele ţării. Cu toate acestea Comisia Naţională Centrală a hotărât ca două eleve din judeţul Suceava să obţină un premiu I şi un premiu II”, se arată în document.


Intră acum și în grupul de