Presedintele Comisiei de politica externa din Senat cere solidaritate nationala


Intră acum și în grupul de

Prisacaru a declarat ca este necesar ca atit Guvernul cit si partidele politice si societatea civila, sa dea dovada de responsabilitate si sa actioneze in urmatoarele luni pentru indeplinirea conditiilor Uniunii Europene si implementarea, pina la nivel local, a acquis-ului comunitar. El a spus ca negocierile de aderare trebuie incheiate pina, cel mai tirziu, in primele luni ale anului 2005, an in care trebuie incheiat Tratatul de Aderare

„Fundamental este ca noi sa incheiem Tratatul de Aderare la Uniunea Europeana in 2005 si pentru aceasta, toti cei care au raspunderi in domeniul politic, economic, legislativ, in ceea ce priveste schimbarea mentalitatilor, sa actioneze astfel incit acest obiectiv sa fie atins”, a spus Prisacaru.

El a aratat ca „daca nu vom reusi aderarea in 2007 nu va fi pedepsit PSD, ci intreaga societate romaneasca, iar orizontul de timp s-ar prelungi”.

Prisacaru a mai spus ca preocuparea Parlamentului European pentru indeplinierea criteriilor politice in Romania „este absolut fireasca”, aratind ca masurile din Raportul adoptat nu trebuiesc privite cu usurinta.

„Din pacate, in ultimele saptamini, unele partide politice din opozitie au actionat politicianist si au pus in pericol un interes national pentru un pumn de voturi”, a spus Prisacaru.

El s-a pronuntat pentru o solidaritate nationala in ceea ce priveste integrarea europeana subliniind ca „nu Parlamentul European este inamicul Romaniei pentru integrarea in Uniunea Europeana in 2007”.


Intră acum și în grupul de