Acasă Actualitate Greva generala in CFR cu asigurarea unei treimi din trafic

Greva generala in CFR cu asigurarea unei treimi din trafic


Intră acum și în grupul de

Voicu Sala, liderul Federatiei Mecanicilor de Locomotiva, a declarat, ca mecanicii de locomotiva vor intra, luni dimineata, la ora 7.00, in greva generala. „Vom negocia cu administratia treimea legala de activitate pe care o vom asigura. Vor circula trenurile importante care transporta gaz, combustibil”, a precizat Sala.
Ionel Socaciu, liderul Federatiei „Elcatel”, a declarat ca angajatii din comunicatiile feroviare vor recurge la aceeasi forma de protest, in acelasi timp cu colegii lor. Florin Dobrescu, presedintele Federatiei „Drum de fier”, a sustinut, la randul sau, ca, luni, sindicalistii pe care ii reprezinta vor lua o decizie referitoare la declansarea grevei generale, in cadrul Consiliului Extraordinar.
Liderii sindicali sunt nemultumiti ca administratia le-a promis majorarea salariilor cu 12 la suta, in conditiile disponibilizarii a 1600 de angajati si considera „neserioasa” promisiunea acordarii a 15 tichete de masa pentru un salariat, incepand cu 1 octombrie. Ei critica, de asemenea, neclaritatea programelor de reorganizare a activitatii la calea ferata.
Federatia Miscare-Comercial, Federatia Miscare si Vagoane si Federatia Sindicatelor din Transporturi Feroviare au renuntat, la declansarea grevei generale in urma negocierilor.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version