Copil de sase ani ratacit in padure, gasit dupa o noapte intreaga de cautari


Intră acum și în grupul de

Un copil în vârstă de şase ani din comuna suceveană Dărmăneşti, rătăcit în pădurea care desparte satele Măriței și Dănila, a fost găsit după o noapte de căutări desfăşurate de poliţişti, jandarmi, pompieri, cadre silvice și localnici. Potrivit Biroului de Presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava,  Poliţia municipiului Suceava a fost sesizată marţi seară cu privire la faptul că, în aceeaşi zi, în jurul orei 15.30, minorul s-a rătăcit în pădurea care desparte satele Măriței și Dănila.

padure

Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că în cursul zilei, minorul se întorcea împreună cu tatăl său de la o stână din localitate și pentru a ajunge la domiciliu, au traversat o pădure, moment în care tatăl a constatat faptul că fiul său dispăruse. În vederea identificării minorului s-au constituit echipe de căutare formate din poliţişti, jandarmi, pompieri, cadre silvice și localnici. Totodată, a fost folosit câinele de urmă și aparatura cu termoviziune din dotarea poliției.

Sursa citată precizează că miercuri dimineaţă, în jurul orei 07.00, persoana dispărută a fost identificată în apropierea lizierei fâșiei de pădure dintre localitățile Măriței și Călinești,  la aproximativ 2 km de locul dispariţiei.

Minorul a fost audiat în prezența reprezentantului legal, stabilindu-se faptul că pe perioada în care a fost dispărut nu a fost victima vreunei infracțiuni.

La fața locului a fost solicitată prezența unui echipaj de ambulanță, în vederea efectuării unui consult medical, stabilindu-se că acesta este clinic sănătos. Minorul a fost încredințat centrului de plasament din municipiul Suceava, unde este instituționalizat, acesta aflându-se la locuința părinților în vacanț, menţionează Biroul de Presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava.


Intră acum și în grupul de