Sapte focuri de arma pentru oprirea unui autoturism ce transporta tigari de contrabanda de peste 100.000 lei


Intră acum și în grupul de

Poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Rădăuţi,  I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei au fost nevoiţi să tragă şapte focuri de armă pentru oprirea unui autoturism despre care existau suspiciuni că transporta ţigări de contrabandă.

Potrivit comisarului şef de poliţie Ilie Poroch Seriţan, în seara zilei de 30 iunie 2013, în jurul orei 19.00, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Rădăuţi,  I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei, au depistat  un autoturism de teren  marca „Mitsubishi”, care se deplasa  cu viteză dinspre frontiera de stat către localitatea Bilca, suspect că transportă ţigări provenite din contrabandă.

„La semnalele regulamentare efectuate de poliţiştii de frontieră, şoferul autoturismului a refuzat să oprească, fapt pentru care lucrătorii noştri au procedat la urmărirea acestuia, trăgând şapte focuri de armă în plan vertical  şi spre pneurile  maşinii. Nici de aceasta data șoferul nu a oprit si, ajuns într-o zonă cu vegetaţie abundentă şi greu accesibilă pentru mașini, a abandonat autoturismul şi a fugit în zona împădurita”, a declarat Ilie Poroch Seriţan.

El a precizat că în urma controlului efectuat asupra maşinii, a fost descoperită cantitatea de 11.340 pachete ţigări, marca „Viceroy”, de provenienţă ucraineană în valoare de 102.060 de lei, care a fost ridicată în vederea confiscării, iar autoturismul de teren, în valoare de peste 13.000 lei, a fost indisponibilizat la sediul punctului de Lucru Vicov, în vederea continuării cercetărilor.

În prezent, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări împreună cu  autorităţile de frontieră ucrainene, în vederea depistării persoanelor implicate luarea  măsurile legale ce se impun, mai menţionează comisarul şef de poliţie Ilie Poroch Seriţan.


Intră acum și în grupul de