LIVE: Sedinta extraordinara a Consiliului Judetean Suceava


Intră acum și în grupul de

Presedintele CJ, Catalin Nechifor, a transmis in sedinta CJ condoleante din partea executivului judetean sucevean pentru Gheorghe Flutur la moartea socrului acestuia.

Catalin Nechifor:

„De abia in octombrie ne asteptam la o noua rectificare bugetara. Nu vreau sa fiu eu comunicatorul pe subiectul acesta. Premierul va spune mai multe. Pana atunci, noi trebuie sa colectam ce ne-am propus.

Suntem intr-o perioada in care se aseaza anumite lucruri. In scurt timp, vom avea decisa licitatia pentru drumuri judetene. Sper ca pana la finele lui octombrie sa ne gaseasca cu toate lucrurile la punct. Avem pregatite resursele financiare pentru a face ceva pe drumurile judetene. Multumesc tuturor care s-au implicat in activitate.

Sper ca noua folosofie de lucru sa ne ajute si sa putem angaja si alte cheltuieli si alte tronsoane de drumuri. Finalizam si documentatia pentru modernizarea Aerogarii Suceava.

Continuam proiectele incepute si in scurt timp vom vedea noul stadiu de lucrari la Cetatea de Scaun. Suntem spre jumatate realizari. Credem ca termenul va fi respectat si cetatea inclusa in circuit turistic asa cum trebuie in foarte scurt timp.

Noi nu avem sincope majore. Nu avem situatii de risc sau primarii cu conturi blocate. Alocarea financiara pentru Suceava a crescut cu 4% fata de anul trecut. In toamna vor exista resurse financiare importante. Vom putea atinge o crestere economica de peste 2 %. Astept foarte hotarat sa fie semnat un ordin. Guvernul a decis ca bugetele la cateva ministere sa fie rectificate pozitiv si avem resurse financiare pentru acoperirea acestor nevoi.”


Intră acum și în grupul de