Tigari de contrabanda de 50.000 de lei, descoperite intr-o autoutilitara condusa de un sibian, la Vatra Dornei

Poliţiştii au descoperit pe raza municipiului Vatra Dornei, judeţul Suceava şi au confiscat  5.000 pachete  de ţigarete cu timbru extracomunitar în valoare de 50.000 lei, indisponibilizând totodată o autoutilitară utilizată la transportul ţigărilor de contrabandă.

foto contrabanda 2

Potrivit IPJ Suceava, joi,  în jurul orei 07.45, pe DN 17, pe raza municipiului Vatra Dornei, un echipaj  de poliție rutieră a depistat în trafic autoutilitara înmatriculată în străinătate și condusă de un bărbat de 37 de ani, din municipiul Sibiu, judeţul Sibiu, în care se mai afla şi fratele acestuia.

” În urma controlului efectuat, în autoutilitară au fost identificate 5.000 pachete de ţigări  cu timbru fiscal extracomunitar având o valoare de piaţă de 50.000 lei, care au fost confiscate de către poliţişti în vederea continuării cercetărilor.  Autoutilitara prezenta modificări pentru transportul ţigărilor, având podeaua prevăzută cu capace rabatabile, aceasta fiind indisponibilizată şi sigilată la sediul poliției pentru continuarea cercetărilor”, arată sursa citată.

 Fiind audiat, şoferul maşinii a declarat că ţigările le-a cumpărat contra sumei de 20.000 de lei, din zona Rădăuţi.

foto contrabanda 1

Împotriva sa  s-a dispus începerea urmării penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, fiind reţinut pentru 24 ore și urmează să fie prezentat instanței cu propunere de arestare preventivă, precizează IPJ Suceava.