Parteneriat romano – polonez in domeniul IMM-urilor


Intră acum și în grupul de

Documentul constituie un pas important pentru promovarea si dezvoltarea IMM-urilor, in cadrul politicilor economice stabilite de catre Guvernul Romaniei si Guvernul Republicii Polone, pentru alinierea la profundele transformari din economia moderna. Se urmareste, de asemenea, aplicarea tehnologiilor, a managementului si dezvoltarii resurselor umane care sa conduca, in timp, la cresterea capacitatilor de concurenta la nivel national si international.

Un alt obiectiv vizat este acela al dezvoltarii institutiilor publice si a celor de resort, formarea de expertiza tehnica si manageriala, punandu-se accent pe criteriile de eficienta sociala, economica si financiara, cu respectarea protectiei mediului. Vor fi incurajate oportunitatile comerciale si investitionale bilaterale, care sa conduca la prosperitatea economica a acestui segment.

Vor fi realizate si evaluate programe bilaterale de sustinere a IMM-urilor cu scopul cresterii veniturilor lor prin inlesnirea accesului la pietele regionale si internationale. Totodata, va fi stimulata dezvoltarea comertului si cooperarii internationale, prin punerea la dispozitie de informatii, facilitarea de contacte, participari in delegatii comerciale, la targuri internationale, seminarii, congrese si simpozioane, precum si printr-un sistem de consultanta.

Cele doua Parti vor facilita o legatura permanenta intre intreprinderile mici si mijlocii din Romania si Polonia, pentru facilitarea accesului la pietele celor doua state sau din state terte si la tehnologii de varf dezvoltate in statele partenere.


Intră acum și în grupul de