TAROM anuleaza cursa spre Suceava! Nu va mai fi niciun zbor direct catre Bucovina

Conducerea Tarom va anula din aceasta iarna o treime din cursele interne. Zborurile nu mai sunt profitabile, spun sefii companiei de stat, potrivit stirileprotv.ro.

Premierul Victor Ponta, care ocupa in aceasta perioada si functia de ministru interimar al transporturilor, nu este insa de acord cu aceasta strategie. „Din toate datele oficiale pe care le am, cursele interne sunt profitabile pentru Tarom şi nu aş vrea să renunţe Tarom la ele şi să ne trezim că le operează altcineva, un operator privat”, a declarat vineri Victor Ponta, într-o conferinţă de presă susţinută la Consiliul Judeţean Suceava.

aeroportul salcea 2

Cert este ca Tarom nu va mai ajunge la Sibiu, Suceava si Targu Mures, orase vizitate si de multi turisti straini, arat sursa citată.

In acest moment Tarom opereaza 9 curse interne. Toate leaga Bucurestiul de alte orase ale tarii. Din orarul de iarna vor disparea Sibiul, Targu Mures si Suceava.

Daca Tarom va renunta la cursa spre Suceava, nu va mai fi niciun zbor direct catre Bucovina, una dintre cele mai importante destinatii turistice ale Romaniei.

Tarom spune ca zborurile spre Suceava au fost suspendate din cauza conditiilor proaste de operare a aeroportului pe timp de iarna.

Pretul este cel mai mare inamic al curselor interne.

Decat sa cumpere 3 bilete de avion, multe familii prefera sa piarda o jumatate de zi pana la Suceava sau Targu Mures, mai ales ca drumul cu masina costa la fel indiferent de numarul de calatori.

In prezent nicio companie privata nu opereaza zboruri interne.

Primul ministru Victor Ponta a declarat, vineri, la Suceava că proprietarii aeroporturilor vor trebui să rezolve problemele tehnice, dacă acestea există, dar că Tarom nu trebuie să renunţe la curse interne, ci chiar să dezvolte noi curse. „Fără a intra în managementul privat, pe care îl susţin, cred că directorul general, domnul Heinzmann până acum îşi face treaba foarte bine, eu cred că Tarom trebuie să-şi păstreze toate cursele interne, Tg.Mureş, Sibiu, Suceava, inclusiv dacă poate dezvolta noi curse spre Oradea, Baia Mare. Măcar pe piaţa internă Tarom trebuie să rămână un lider incontestabil. Pe piaţa internaţională, sigur, concurenţa e mult mai puternică şi trebuie să se încadreze în costuri”, a spus premierul.

Victor Ponta a arătat că Guvernul, ca proprietar, consideră că e interesul Tarom să păstreze aceste curse şi nu să le lase pentru alţi operatori.