Anul Stefan cel Mare a debutat la Suceava


Intră acum și în grupul de

Directorul Complexului Muzeal Bucovina, Ioan Cocuz a declarat ca aceasta expozitie este realizata pe o suprafata de 500 mp si este amenajata in trei sali.

Astfel, in prima incapere este prezentata cronologia evenimentelor politice si militare, in cea de a doua sala este redata activitatea diplomatica a lui Stefan cel Mare, fiind reconstituita chiar si o cancelarie domneasca in care se afla si un manechin reprezentindu-l pe logofatul Ioan Tautu, precum si o serie de fotografii si documente originale si in facsimil.

In cea de a treia incapere a expozitiei este prezentata activitatea economica, comerciala si osteasca, in vitrine aflindu-se obiecte mestesugaresti ale vremii, bijuterii, monezi, ornamente si copii dupa „Asediul Constantinopolului”.

In aceeasi sala sint expuse replici de steaguri, precum si manechine imbracate in costume de ostasi, negustori si boieri, costume confectionate de maicutele de la Manastirea Dragomirna, dar si trei machete ale unor biserici ctitorite de Stefan cel Mare, respectiv Manastirile Neamt, Putna si Patrauti .

Totodata, pentru acest eveniment a fost reorganizata si Sala Tronului din cadrul Muzeului, in dreapta domnitorului fiind plasat Mitropolitul Moldovei, Teoctist al II lea, in locul domnitei Maria Voichita.


Intră acum și în grupul de