Peste 1,2 miliarde de dolari- proiecte ale Bancii Mondiale in Romania

Raportul anual a analizat intregul portofoliu care insumeaza un numar de 30 proiecte, cu o valoare cumulata de 1,2 miliarde de dolari, orientate spre sectoarele prioritare ale economiei.

Apreciind colaborarea Guvernului cu Banca Mondiala, ca cel mai bun partener in domeniul investitiilor in dezvoltare, Nastase a subliniat ca rezultatele obtinute se datoreaza increderii si bunei cooperari care trebuie continuata si in viitor.

Premierul Adrian Nastase a asigurat delegatia Bancii Mondiale ca vor fi intensificate eforturile pentru accelerarea ritmului de ratificare a acordurilor, prin proceduri legislative speciale, ca se va opera o unificare a agentiilor cu atributii in domeniul cadastrului pentru o crestere a capacitatii de implementare si ca se va impulsiona descentralizarea atributiilor si gestionarii resurselor in derularea programelor guvernamentale si internationale.

In cadrul reuniunii a fost prezentat rezultatul evaluarilor multidimensionale privitoare la Valea Jiului ca regiune de dezvoltare, prezenta