Peste 1,2 miliarde de dolari- proiecte ale Bancii Mondiale in Romania


Intră acum și în grupul de

Raportul anual a analizat intregul portofoliu care insumeaza un numar de 30 proiecte, cu o valoare cumulata de 1,2 miliarde de dolari, orientate spre sectoarele prioritare ale economiei.

Apreciind colaborarea Guvernului cu Banca Mondiala, ca cel mai bun partener in domeniul investitiilor in dezvoltare, Nastase a subliniat ca rezultatele obtinute se datoreaza increderii si bunei cooperari care trebuie continuata si in viitor.

Premierul Adrian Nastase a asigurat delegatia Bancii Mondiale ca vor fi intensificate eforturile pentru accelerarea ritmului de ratificare a acordurilor, prin proceduri legislative speciale, ca se va opera o unificare a agentiilor cu atributii in domeniul cadastrului pentru o crestere a capacitatii de implementare si ca se va impulsiona descentralizarea atributiilor si gestionarii resurselor in derularea programelor guvernamentale si internationale.

In cadrul reuniunii a fost prezentat rezultatul evaluarilor multidimensionale privitoare la Valea Jiului ca regiune de dezvoltare, prezentare care, in urma solicitarii domnului Adrian Nastase, va fi facuta si in fata Executivului in cadrul sedintei sale de saptamana viitoare. Primul – Ministru a sublinat importanta crearii de locuri de munca alternative si a investitiilor in infrastructura in cazul Vaii Jiului, inainte de restructurarea companiilor miniere si a managementului autoritatilor publice.

Delegatia Bancii Mondiale a prezentat spre vizionare un scurt-metraj avand ca subiect derularea proiectelor din cadrul Fondului Roman de Dezvoltare Sociala, iar premierul Adrian Nastase a solicitat distribuirea acestui material video si televiziunilor din Romania.


Intră acum și în grupul de