O parte din elevii Scolii Militare de Subofiteri de Jandarmi Falticeni incep, luni, cursurile


Intră acum și în grupul de

jandarmi elevi FalticeniElevii jandarmi, seria 2012-2014, încep luni, 16 septembrie 2013, cursurile anului al doilea potrivit curriculum-ului pentru pregătirea subofiţerilor jandarmi, informează într-un comunicat de presă, cpt. Irina Airinei.

Potrivit sursei citate, tot luni vor începe cursurile şi 23 de poliţişti locali din Suceava, Gura Humorului, Siret şi Fălticeni. „Este prima serie de poliţişti locali care se pregătesc în şcoala noastră în perioada 16 septembrie – 13 decembrie 2013, în conformitate cu Ordinul MAI nr. 3 din 17.01.2013 privind formarea iniţială în 2013 în instituţiile de învăţământ ale MAI a poliţiştilor locali cu atribuţii în domeniul ordinii şi liniştii publice şi în domeniul circulaţiei rutiere”, susține Airinei.

În document se mai arată că, în perioada 16-17 septembrie, la sediul şcolii din Fălticeni se va desfășura convocarea metodică şi psihopedagogică anuală la care vor participa şi cadre didactice din Şcoala Militară de Subofiţeri de Jandarmi Drăgăşani. Activitatea va fi coordonată de domnul comisar şef Blidaru Costel şi domnul colonel Hopu Costel Laurenţiu din cadrul structurilor de specialitate din Ministerul Afacerilor Interne, respectiv Inspectoratul General al Jandarmeriei Române.


Intră acum și în grupul de