Conturile primariei Campulung Moldovenesc blocate de constructorii la partia de schi


Intră acum și în grupul de

Primăria municipiului Câmpulung Moldovenesc are conturile blocate din cauza datoriilor de 7,1 milioane de lei pentru lucrările executate şi nedecontate la pârtia de schi de pe Masivul Rarău.

Anuntul a fost făcut marti, de primarul orasului, liberalul Mihăiţă Negură, care a explicat că în condiţiile actuale nu poate face nici un fel de investiţii.

Mihaita Negură a declarat presei că lucrările de execuţie la pârtia de la Câmpulung Moldovenesc sunt făcute printr-un program guvernamental, iar până anul trecut, decontările erau efectuate de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, care a decontat lucrări de zece milioane de euro.

Mihaita Negura

El a arătat că lucrări executate anul trecut până în luna octombrie nu au mai fost decontate de ministerul de resort, deşi guvernanţii au promis că vor fi finanţate în vederea finalizării, pârtiile de schi care au un grad de execuţie de 80%, cum este şi cazul pârtiei din Câmpulung Moldovenesc.

Primarul a mai spus că în urma unui control al Curţii de Conturi a fost nevoit să includă facturile nedecontate către firmele care au executat lucrările la pârtia de schi în contabilitatea municipalităţii, deşi programul iniţial prevedea că acestea sunt de competenţa ministerului.

Mihaita Negură a explicat că această pârtie este aşteptată de toţi cei din Câmpulung Moldovenesc pentru că poate duce la dezvoltarea zonei şi că nu înţelege de ce Guvernul, după ce a finanţat peste 75 % din lucrare nu continuă finanţarea pentru punerea în funcţiune a investiţiei.

„Se degradează lucrările”, a spus Negură.

El a mai arătat că blocarea conturilor afectează întreg programul de investiţii al municipiului întrucât poate face plăţi doar pentru salarii şi utilităţi.

„Alte plăţi nu pot face”, a spus primarul.

partie rarau 2

Preşedintele CJ Suceava, Cătălin Nechifor, a declarat, marţi, că a solicitat o întâlnire cu firmele care au executat lucrările şi cu administraţia locală din Câmpulung Moldovenesc pentru găsirea unei soluţii.

El a spus că va fi înţelept din partea firmelor să ridice presiune creată în condiţiile în care au fost decontate mare parte din lucrările executate.

Lucrările la pârtia de schi din Câmpulung Moldovenesc ar fi trebuit finalizate la sfârşitul anului trecut, dar au fost sistate din lipsa finanţării.

Traseul pârtiei de schi, se va desfăşura începând de la cota 1.564 metri pe o distanţă de 4.200 de metri, până  la cota 765 de metri, pe două tronsoane continue, separate doar de gradul de dificultate şi de staţiile de telegondolă.

Lăţimea pârtiei variază între 27 de metri la cota de plecare şi ajunge până la 86 de metri în preajma staţiei intermediare a telegondolei.

Transportul pe cablu se va face cu sistem de telegondolă cu opt locuri şi se va desfăşura liniar între zona de plecare a pârtiei de schi şi zona de sosire din partea inferioară.

Primul tronson al pârtiei are o lungime de trei kilometri, urmând ca apoi să fie începute lucrările la cel de-al doilea tronson, cu o lungime de 1,4 kilometri.

Municipiul Câmpulung Moldovenesc a fost declarat staţiune turistică de interes naţional în anul 2005.


Intră acum și în grupul de