Bucovina BioLand va fi prezentat de Catalin Nechifor europarlamentarului Daciana Sarbu (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Produsul eco-turistic Bucovina BioLand promovat de Consiliul Judeţean Suceava va fi prezentat, în acest week-end, de preşedintele CJ Suceava, Cătălin Nechifor, europarlamentarului PSD Daciana Sârbu, care este unul dintre europarlamentarii care luptă pentru protecţia mediului şi pentru promovarea produselor ecologice.

Nechifor a anunţat, la Fălticeni, într-o conferinţă de presă, că va discuta cu Daciana Sârbu despre modul de promovare a produsului ecologic din Bucovina, a brandului BioLand.

El a arătat că, în judeţ, în zona care nu a fost cooperativizată în perioada comunistă şi unde nu s-au folosit produşi chimici pentru culturi sunt precondiţii pentru un produs agricol bio.

Nechifor subliniat că în judeţ sunt numeroşi producători de produse tradiţionale care vor putea să intre în acest program.

Preşedintele CJ Suceava a mai declarat că în acest proiect va fi capacitat şi secretarul de stat în Ministerul Agriculturii, Achim Irimescu, un prieten al Bucovinei, care a lucrat o lungă perioadă în Comisia Europeană în domeniul agriculturii.

Europarlamentarii PSD Daciana Sârbu şi Corina Creţu se află în acest week-end în judeţul Suceava unde însoţesc un grup de diplomaţi acreditaţi la Bucureşti şi care vizitează mai multe obiective turistice într-un proiect de descoperire a Bucovinei.

Această vizită are ca scop promovarea internaţională a turismului în Bucovina prin reprezentanţii diferitelor ţări de pe toate continentele.


Intră acum și în grupul de