Lansarea programului Euro-dispecer


Intră acum și în grupul de

„Acest proiect se doreste a fi un program pilot pentru infiintarea in viitor a unui „Call Center” pe probleme de integrare europeana si se alatura altor initiative demarate de catre Ministerul Integrarii Europene in scopul unei cat mai bune informari a cetatenilor”, a declarat ministrul integrarii europene la lansarea programului.

Euro-Dispecer este un program de informare initiat de catre Ministerul Integrarii Europene si de Televiziunea Romana fiind derulat pe baza unui protocol intre cele doua institutii pe parcursul anului 2004.

Euro-Dispecer raspunde la intrebarile sau nelamuririle cetatenilor interesati de procesul de integrare europeana, de negocierile de aderare ale Romaniei, de implementarea acquis-ului comunitar.

Apeland numarul 0 080 080 2007 (apel gratuit), cetatenii vor fi conectati la un serviciu de mesagerie vocala. Aici vor lasa intrebarile privind Uniunea Europeana sau aderarea Romaniei la UE. Zilnic vor fi selectate minim trei intrebari care vor fi difuzate impreuna cu raspunsurile pe programul TVR2.

Totodata, pe site-ul Ministerului Integrarii Europene (www.mie.ro) se vor gasi raspunsurile la intrebarile cel mai frecvent inregistrate si care, din cauza limitei de timp, nu au fost difuzate pe postul de televiziune.


Intră acum și în grupul de