Acasă Actualitate Donatorii de sange ar putea sa beneficieze de bonuri de masa

Donatorii de sange ar putea sa beneficieze de bonuri de masa


Intră acum și în grupul de

„Cu totii trebuie sa constientizam necesitatea si importanta donarii de sange. Romanii trebuie sa inteleaga ca fiecare dintre noi sau dintre cei dragi pot avea nevoie la un moment dat de sange pentru ca viata sa le fie salvata. Ca si in majoritatea tarilor europene, in Romania donarea voluntara este gratuita. Prin acordarea unor recompense donorilor nostri vrem sa evitam unele disfunctionalitati care, din pacate, mai exista in centrele de donare. Totusi populatia va trebui sa invete sa faca acest lucru din spirit civic”, a declarat dr. Ovidiu BRINZAN, ministrul Sanatatii.

Ministerul Sanatatii va consulta si Ministerul Administratiei si Internelor cu privire la oportunitatea acestei propuneri.
In prima discutie s-a luat in calcul acordarea a 4-5 bonuri de masa pentru o donare.



In coordonarea Ministerului Sanatatii, Centrul pentru Politici si Servicii de Sanatate va derula anul acesta in parteneriat cu Fundatia Donatorilor Benevoli de Sange, o campanie de constientizare a populatiei cu privire la necesitatea donarii voluntare de sange. Aceasta campanie va fi finantata de Fondul Global de lupta impotriva HIV/SIDA, Tuberculozei si Malariei cu aprox. 300.000 USD.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version