La USV se inaugureaza primul Book Cafe


Intră acum și în grupul de

La Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava se va inaugura luni, 7 octombrie 2013, de la ora 16.30, în Corpul D, o cafenenea-librărie, ce va avea deschidere către terasa din Grădina Englezească.

Potrivit prof. univ. dr. Mihai Dimian, prorector în cadrul instituției de învățământ superior, proiectul USV Book Cafe este dezvoltat în colaborare cu Alexandria Librării și se adresează în special studenților, dar și sucevenilor dornici să se întâlnească într-un cadru plăcut pentru a citi și socializa, pentru a se informa cu privire la ultimele apariții editoriale, precum și pentru a organiza diverse evenimente culturale.

USV Book Cafe are în vedere îmbunătățirea vieții studențești în campusul universității și facilitarea lecturii, spațiul fiind dotat și cu o bibliotecă de unde studenții pot împrumuta cărți pentru perioada petrecută în cafenea. De asemenea, studenţii vor găsi produse ce se comercializează şi la restaurantul studențesc USV, la preţuri similare. Orarul preliminar este 09.00-17.00, urmând a fi adaptat în funcție de fluxul și cerințele studenților, dar și de evenimentele ce vor fi găzduite. Primul eveniment cultural care va marca deschiderea USV Book Cafe va avea loc joi, 10 octombrie, de la ora 20:00 – Seară de Folk susținută de Mihai Boicu și Andrei Cicioc”, a spus Dimian.


Intră acum și în grupul de