Stagii de voluntariat in strainatate pentru tinerii suceveni

voluntariatSucevenii interesaţi de Serviciul European de Voluntariat (SEV), reprezentanţi ai organizaţiilor non-guvernamentale şi tineri care doresc să plece în stagii de voluntariat în străinătate, sunt aşteptaţi joi, 10 octombrie, începînd cu ora 17.00, la Casa Prieteniei (Aleea Ion Grămadă nr. 1-3). Acolo va avea loc „Caravana SEV”, eveniment derulat la nivel naţional pentru promovarea Serviciului European de Voluntariat, informează organizatorii evenimentului.

Potrivit sursei citate, Caravana SEV îşi propune să informeze cu privire la oportunităţile oferite de programul Serviciului European de Voluntariat (SEV) derulat de Comisia Europeană şi să faciliteze schimburile de experienţă între principalii actori implicaţi în program (organizaţii de găzduire şi de trimitere, voluntari întorşi şi voluntari aflaţi în timpul stagiilor), precum şi formatori din Reţeaua Naţională a Programului Tineret în Acţiune, pe de o parte, şi organizaţiile interesate să deruleze proiecte SEV, pe de altă parte.

Întâlnirea de la Suceava este organizată de Asociaţia INTERCULT şi reprezintă prima acţiune dintr-o serie de 25 de evenimente locale coordonate la nivel naţional de Centrul de Voluntariat Cluj Napoca, în cadrul proiectului „gONG”, finanţat de Comisia Europeană prin Programul Tineret în Acţiune – Structuri de Suport SEV.

Asociaţia INTERCULT Bucovina este pentru a doua oară coordonator local al Caravanei SEV. Prima ediţie a avut loc în toamna anului 2012 şi s-a adresat în principal tinerilor interesaţi să desfăşoare stagii prin Serviciul European de Voluntariat.