Lobby pentru autostrada Cluj-Vatra Dornei-Suceava


Intră acum și în grupul de

Flutur a spus intr-o conferinta de presa ca a inceput actiunea de lobby in vederea obtinerii finantarii pentru constructia autostrazii Cluj Napoca-Vatra Dornei-Suceava. El a precizat ca a discutat despre sustinerea acestui proiect cu trezorierul CSU, Ilse Falk, careia i-a explicat importanta constructiei autostrazii care vine in intimpinarea a peste patru milioane de locuitori din nordul si estul Romaniei.

„Voi incerca sa largesc acest sprijin si cu presedintele Parlamentului Austriei care urmeaza sa fina in curind la Suceava”, a spus Flutur.

El a adaugat ca spera ca in demersul sau sa fie sustinut de parlamentarii tuturor partidelor din zona de nord-est a Romaniei. „Trebuie sa ne unim fortele pentru ca aceasta autostrada este foarte importanta pentru dezvoltarea economica a zonei”, a mai spus vicepresedintele liberal.

Mai multi oameni de afaceri din judetele Suceava, Bistrita Nasaud si Maramures s-au constituit, la sfirsitul lunii februarie, intr-un grup de initiativa pentru sustinerea constructiei autostrazii Cluj Napoca-Suceava.

Gheorghe Flutur a declarat ca Planul National de Amenajare a Teritoriului adoptat in 1996 prevede constructia autostrazii Cluj Napoca-Bistrita-Suceava, dar ca prin noua Lege 589/2003, se abandoneaza acest proiect, fapt care va insemna „izolare si mentinerea starii de subdezvoltare” pentru nordul tarii.


Intră acum și în grupul de