Primarul PDL al comunei Slatina s-a ales cu inca o plangere penala. Vezi ce acuzatii i se mai aduc


Intră acum și în grupul de

În urma refuzului primarului PDL al comunei Slatina, Ilie Gherman, de a deschide creditele pentru trimestrul patru al acestui an, Şcoala Gimnazială Herla se află în imposibilitatea de a-şi asigura restul cantităţii de lemne necesare încălzirii pentru întreg sezonul de iarnă, precum şi de a plăti salariile unui număr de 45 de cadre didactice, 4 cadre didactice auxiliare şi nouă cadre din personalul auxiliar nedidactic, se arată într-un comunicat al Prefecturii Suceava, care a depus o plângere penală la IPJ Suceava împotriva edilului-şef pentru abuz în serviciu contra intereselor persoanei, a interesului public şi neglijenţă în serviciu.

Plângerea penală vine ca urmare a sesizărilor repetate făcute de Şcoala Gimnazială Herla şi după verificările şi constatările făcute de o comisie mixtă formată la ordinul prefectului Florin Sinescu.

Reprezentantul Guvernului în teritoriu a sesizat printr-o adresă şi Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Iaşi cu privire la aspectele menţionate solicitând un control asupra modalităţilor de îndeplinire a responsabilităţilor ce îi revin primarului în calitate de coordonator de credite, precum şi un audit public extern privitor la administrarea, angajarea şi utilizarea fondurilor publice locale.   „Ne dorim o soluţie rapidă de rezolvare a acestui caz pentru a reduce la minim efectul asupra procesului de învăţământ, dorim să nu fie afectaţi profesorii şi elevii. Autorităţile locale din comuna Slatina de-a lungul timpului au avut mai mereu probleme cu aplicarea legilor în special a legii administraţiei publice locale”, a declarat prefectul Florin Sinescu.

Ilie Gherman este primar al comunei Slatina din anul 1996 şi a fost de mai multe ori cercetat şi chiar condamnat în anul 2002 la 600 de ore în folosul comunităţii pentru delicte la regimul silvic, iar în 2004 a fost cercetat, tot la sesizarea Prefecturii, pentru diverse nereguli, inclusiv neasigurarea lemnelor de foc pentru încălzirea şcolilor.


Intră acum și în grupul de